Бившият президент демократ на САЩ Барак Обама определи като политическа

...
Бившият президент демократ на САЩ Барак Обама определи като политическа
Коментари Харесай

Обама: Обявеното от Тръмп пращане на войници на границата с Мексико е политическа маневра

Бившият президент демократ на Съединени американски щати Барак Обама дефинира като политическа маневра оповестеното малко преди междинните избори за Конгрес от президента Тръмп изпращане на хиляди бойци на границата с Мексико за прекъсване на наближаващи мигранти от Централна Америка, съобщи Франс прес.

Републиканците „разделят даже смелите ни бойци от фамилиите им за политическа маневра на границата“, съобщи Обама на избирателен протест в Маями в поддръжка на претенденти от Демократическата партия.
„Мъжете и дамите в нашата войска заслужават нещо по-добро. Постоянно се основава боязън, с цел да се отклони вниманието от равносметката“ на политическите решения на републиканците, добави той.

Президентът Тръмп разгласи по-рано тази седмица, че ще изпрати хиляди бойци на границата с Мексико, определяйки като настъпление наближаването на колона от хиляди мигранти, които са се насочили от Централна Америка към Съединени американски щати. Той сложи имиграцията в центъра на предизборната акция на републиканците за вота на 6 ноември.

След две години президентско ръководство на Тръмп, „ако не ви харесва какво става, недейте единствено да се оплаквате. Гласувайте!“, прикани Обама.

„Едни избори няма да отстранен расизма, сексизма или хомофобията, само че ще са някакво начало“, съобщи Обама в тирада, в която се спря и на отбраната на здравната система и битката с климатичните промени.
Във вторник американците гласоподават за възобновяване на всичките 435 места в Камарата на представителите, към една трета от Сената (35 места) и, както и за 36 губернатора и голям брой локални органи на властта.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР