Бившият президент Барак Обама и съпругата му Мишел подкрепиха кандидатурата

...
Бившият президент Барак Обама и съпругата му Мишел подкрепиха кандидатурата
Коментари Харесай

Семейство Обама подкрепиха Камала Харис в битката за Белия дом

Бившият президент Барак Обама и брачната половинка му Мишел поддържаха кандидатурата на Камала Харис за президент в едноминутно видео, снимано по време на персонален телефонен диалог сред двойката и актуалната вицепрезидентка, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Обаждаме се да кажем, че аз и Мишел, не можем да бъдем по-горди да те подкрепим и да създадем всичко по силите си, с цел да преминеш през тези избори и да стигнеш до Овалния кабинет “, споделя Обама на Харис. „ Гордея се с теб. Това ще бъде историческо “, прибавя и някогашната първа дама.

Усмихвайки се, до момента в който приказва по телефона, Харис изрази благодарността си за поддръжката и дългогодишното им другарство.

„ Благодаря и на двамата. Това значи толкоз доста. Ще се позабавляваме с това “, се чува да споделя Харис.

От акцията обявиха, че видеото е действителният диалог, а не възстановка.

Изненадващата кандидатура на Харис против противника ѝ от Републиканската партия Доналд Тръмп продължава да набира скорост измежду поддръжниците, донорите и политиците по-малко от седмица, откакто президентът Джо Байдън се отхвърли от конкуренцията на фона на спадащите резултати в социологическите изследвания.

Обама, който е първият негър президент на Съединени американски щати, остава една от най-популярните фигури в Демократическата партия, даже откакто измина повече от десетилетие от последното му избиране. Той поддържаше Байдън по време на събития за набиране на огромни дарения, които бяха измежду едни от най-мащабните мероприятия в акцията му.

Подкрепата му за Харис може да спомогне за активизиране и поддържане на силата и набирането на средства за акцията ѝ и е сигнал, че той евентуално ще се включи в акцията, откакто Харис публично бъде оповестена за претендент на Демократическата партия.

Първоначално Обама се въздържаше от поддръжка за Харис, даже когато Байдън, неговият някогашен вицепрезидент, я уточни за собствен правоприемник. Твърди се, че той не е желал да накланя везната, до момента в който партията е в развой на избор на своя претендент.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР