Сатурн, който ще бъде в точката на опозиция на Слънцето

...
Сатурн, който ще бъде в точката на опозиция на Слънцето
Коментари Харесай

Сатурн ще изглежда по-ярък и по-голям на 8 септември поради близостта си до Земята

Сатурн, който ще бъде в точката на съпротива на Слънцето на 8 септември, ще наподобява по-ярък и по-голям, защото по това време ще бъде покрай Земята. При ясно време жителите на планетата ще могат да я прегледат в детайли, оповестиха от пресслужбата на Московския планетариум.

„ Опозициите на Сатурн се случват годишно и се повтарят един път на всеки 378 дни. Когато Сатурн премине точката на съпротива, той е допустимо най-близо до Земята. Благодарение на това наподобява ослепителен и огромен.  В деня на опозицията 8 септември 2024 година Сатурн ще бъде на разстояние 8,66 астрономически единици (почти 1,3 милиарда км) от Земята “, се споделя в известието.

Опозицията на планетите е настройка, при която центровете им са на една и съща линия. Земята се намира сред Слънцето и планетата в съпротива на светилото.

„ Яркостта на Сатурн в този миг ще доближи съвсем нулева звездна големина (+0,57 m), а забележимият диаметър на планетата ще бъде 19,2 дъгови секунди. Жителите на Земята имат неповторим късмет да я прегледат напълно с огромни детайлности “, прецизираха от планетариума.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР