Бившият престолонаследник на Йордания принц Хамза е обвинен в опит

...
Бившият престолонаследник на Йордания принц Хамза е обвинен в опит
Коментари Харесай

Опит за преврат! Бившият престолонаследник на Йордания планирал да дестабилизира страната

Бившият престолонаследник на Йордания принц Хамза е упрекнат в опит да активизира племенни водачи против държавното управление, заяви вицепремиерът на кралството, съобщи Би Би Си.

Принц Хамза бин Хюсеин работел с „ непознати формирания “, с цел да дестабилизира страната, съобщи Айман Сафади.

По-рано принц Хамза заяви, че е подложен под домакински арест. Във видео, оповестено от Би Би Си, принцът, който е полубрат на крал Абдула, упреква водачите на страната в непросветеност, корупция и злоупотреби.

Изказването му идва дни откакто редица високопоставени фигури бяха арестувани по аргументи, свързани със сигурността.

По-рано военните отхвърлиха принц Хамза да е под домакински арест, само че обявиха, че му е било подредено да спре с дейностите, които могат да бъдат употребявани против " сигурността и стабилността " на страната. Принцът отхвърля да е направил нещо неправилно и декларира, че не е част от каквато и да било интрига.

Йорданската организация Петра оповестява, че от съображения за сигурност е бил арестуван Шериф Хасан бен Заид, който е член на кралското семейство, както и някогашният консултант на краля и министър на финансите Басем Абдала. Телевизия " Ал-Маядин " от своя страна осведоми за разкриването на скрит план за отстраняването на краля от власт, като съгласно медията са били задържани към 20 високопоставени военни и членове на племена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР