Бившият премиер от периода 1995-1997 г. Жан Виденов обяви, че

...
Бившият премиер от периода 1995-1997 г. Жан Виденов обяви, че
Коментари Харесай

Жан Виденов прави нова партия за предстоящите избори

Бившият министър председател от интервала 1995-1997 година Жан Виденов разгласи, че ще сътвори нова партия, с която ще взе участие на идните избори на 11 юли.

Партията ще се назовава „ Лявата опция “, като действително ще употребява регистрацията на към този момент основаната „ Съюз на комунистите в България “, излиза наяве от негово изявление за уеб страницата. Формацията ще взе участие с претенденти за народни представители в коалиция, която евентуално ще се назовава „ За чиста и свята Република “.

Според Виденов перестройката е главната причина за политическата рецесия в страната. „ Тя унищожи и другарските нации на Съветския съюз “, прибавя той. Според Виденов до момента в който перестройката в Русия е свършила много по-рано, то в България този развой свършва сега.

Бившият министър председател също по този начин има вяра, че у нас " предстоят големи национални изменничества. Трябва да се борим против тях, в случай че можем в Народното събрание, на улицата “, прибавя още той.

Жан Виденов беше министър председател в интервала 1995 – 1997 година Подаде оставка след продължителни всеобщи митинги поради тежката икономическа рецесия, довела до хиперинфлация, при която междинната работна заплата в страната падна до 5 американски $ месечно. В най-новата ни история тази рецесия остана белязана като " Жанвиденовата зима "

Той остава член на Българска социалистическа партия до 2009 година, след което напуща под претекст, че е срещу политиката на Сергей Станишев.

Към момента Виденов е учител по стопанска система и философия в Европейския лицей по стопанска система и ръководство в Пловдив.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР