Бившият премиер на Република Северна Македония и председател на СДСМ

...
Бившият премиер на Република Северна Македония и председател на СДСМ
Коментари Харесай

Зоран Заев: Нямам намерение да се връщам в политиката, нито да се кандидатирам за президент 


Бившият министър председател на Република Северна Македония и ръководител на СДСМ няма желание да се връща в политиката. Така отговори той на журналистически въпрос в Тетово, където взе участие в полемика, обвързвана с енергийната рецесия и инфлацията, заяви  за Българска телеграфна агенция организация МИА.

" Нямам никакво желание да се връщам в политиката и да спомагам няколко души, както поради фондация " Заев ", по този начин и поради обществените си действия. Обичам нашия народ, обичам страната. Нямам желание да се кандидатирам за президент на страната, дано да бъдат спокойни. Аз съм в политиката от двадесет години, ще оказвам помощ на това и на всяко последващо държавно управление. Имам завещание вътре /в правителството/, вземал съм огромни решения. Искам моят народ да успее, желая страната да успее. Хубаво е да се разчисти. Не приказвам единствено за времето, когато бях политик, за моята съпротива тогава и за моите хора от СДСМ, и за съдружните сътрудници, и за опозицията - Заев няма да продължи. Ето един значим въпрос, значими тематики, от тази тематика може на някой да му олекне, само че хората се интересуват от живота, от това какво се случва през днешния ден ", уточни Заев.

На въпрос къде е по-лесно - в политиката или в бизнеса, Заев споделя, че най-вече обича свободата.

" Дойдох от бизнеса и беше малко необичайно водачът на една социалдемократическа лява партия да пристигна от бранша на капитала, само че считам, че това добави нова стойност, тъй като практиците виждат нещата по един метод, а теоретиците и създателите на концепциите за национални тактики, от страна на преподаватели, неправителствени организации, по различен метод, тъй че се получава прекрасен микс. Тогава имате по-реалистичен вид за развиване на страната. Много съм благополучен в бизнеса, там, където се върнах, откъдето съм, считам, че няма човек, който да се радва повече на свободата. Радвам се на свободата. Борих се за свободата и демократичните полезности в мъчно време, когато те трябваше да бъдат приложени, приложих ги, като поех отговорност и като подадох оставка, когато трябваше. Вярвам, че нашият народ, в това число политиците, ще узреят във връзка с всички права, които народът им дава, както и във връзка с отговорностите, които всички би трябвало да носим ", акцентира Заев.

Заев сподели, че хората идват в Югоизточния европейски университет с наслада, тъй като има голямо позитивно въздействие върху всички младежи и тъй като съставлява умалена Македония. 

Това е новината на деня в Република Северна Македония, определена от Медийната осведомителна организация /МИА/ за издание от Българска телеграфна агенция според съглашението за продан на информация и професионално съдействие, което планува всеки ден националните осведомителни организации на България и Република Северна Македония да си разменят непосредствено определена от другата организация вест на деня от съответната страна, а другата организация да я разгласява на своя интернет уебсайт без смяна с категорично изтъкване и цитиране на колегата й като източник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР