Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони се е свързал отново

...
Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони се е свързал отново
Коментари Харесай

С вино и сладко писмо Берлускони отново потърси добрия си приятел Путин

Бившият министър председател на Италия Силвио Берлускони се е " свързал " още веднъж със своя остарял другар Владимир Путин и даже счита, че е един от " петимата същински другари " на съветския президент. Това излиза наяве от аудиозапис, оповестен в италиански медии, написа политическото издание " Politico ".

Думите на Берлускони се чуват на скрито записана тирада на съвещание на неговата партия " Форца Италия " по време на парламентарните полемики за сформиране на ново държавно управление.

86-годишният политик споделя, че е обезпокоен за връзките на Италия с Русия, защото " министри споделиха, че към този момент сме във война с тях, тъй като предоставяме оръжия и финансиране на Украйна ", след което прибавя: " Аз възобнових връзките си с президента Путин - малко "

По думите му двамата са си разменили дарове за рождения ден. Берлускони навърши 86 години на 29 септември, а Путин - 70 през октомври.

" За рождения ми ден той ми изпрати 20 бутилки водка и доста благо писмо. Отговорих му с бутилки " Ламбруско " (марка алено вино) и също толкоз сладко писмо ", се чува да споделя Берлускони в аудиозаписа.

Медиите в страната пишат, че някогашният италиански министър председател отхвърля хипотетичното обновяване на връзките с Путин.

" Берлускони описа на парламентаристите остаряла история за епизод, датиращ от доста години ", се споделя в изказване на " Форца Италия ", представено от най-тиражираният вестник в Италия " la Repubblica ".

Преди изборите в страната в края на предишния месец Берлускони отбрани Путин, като съобщи, че съветският президент просто е желал да размени държавното управление на Володимир Зеленски с " почтени хора ".

Новоизбраният италиански министър председател Джорджия Мелони се постара да се дистанцира от Москва, като дефинира съветската инвазия като " недопустим широкомащабен акт на война от страна на Путинова Русия против Украйна " и се застъпи за изпращането на оръжия на държавното управление в Киев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР