Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони, който беше хоспитализиран в

...
Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони, който беше хоспитализиран в
Коментари Харесай

Reuters: Силвио Берлускони е болен от левкемия

Бившият министър председател на Италия Силвио Берлускони, който беше приет в болница в интензивно поделение в Милано на 5 април, е с диагноза " левкемия ".

Това оповестява Reuters, като цитира собствен източник. Няколко часа по-рано същата информация беше оповестена и от италианския вестник Corriere della Sera.

Изданието твърди, че пневмонията, поради която 86-годишният Берлускони беше признат в болница в сряда, е затруднение в резултат на тежкото онкологично заболяване.

На 27 март създателят на " Форца Италия " самичък постъпва в болница " Сан Рафаеле " в Милано, като доближените му считат, че става въпрос за рутинни проучвания. Изписването му обаче е отсрочено с четири дни.

По рекомендация на лекарите Берлускони се отдръпва във вилата си в Аркоре, само че единствено седмица по-късно още веднъж се връща в " Сан Рафаеле " -. Вестникът оповестява, че той е минал РЕТ-изследване, взимане на проба от гръбначния мозък и терапия поради откритото заболяване.

Това не е първият случай, в който Силвио Берлускони се бори с тежки здравословни проблеми. В края на 90-те години той е диагностициран с рак на простатата, който съумява да излекува.

През 2016 година беше подложен на интервенция на сърцето поради заболяване, породено от аортна непълнота. През 2020 година Берлускони се разболя и от Covid-19, като разви двустранна пневмония.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР