Бившият премиер на България отново привлече вниманието върху себе си.Бившият

...
Бившият премиер на България отново привлече вниманието върху себе си.Бившият
Коментари Харесай

Борисов на срещата с Ковачевски: Ако сега аз бях премиер, нямаше да спирам филма по БНТ

Бившият министър председател на България още веднъж притегли вниманието върху себе си.

Бившият министър председател Бойко Борисов се срещна с министър-председателя на Македония Димитър Ковачевски. " Столовете малко не са ни комфортни, само че такива са купили преди време. Добре пристигнал ", посочи водачът на ГЕРБ.  " Едно време направихме " Берлинския развой " - това бе явен знак, министър председателите се събраха в София, външните министри - в Скопие. Очакваме да се съблюдава договорът бързо. Хубаво сте почнали ", сподели той. 

" Относно езика на омразата и значимите въпроси по историята би трябвало да хванете бика за рогата и да решите проблемите незабавно. От нас като съпротива мога да кажа, че толкоз ви обичаме и желаеме да сте в Европейски Съюз. Каквото се чака, ще го създадем ", добави Борисов.

" Сега е моментът да се употребяват силата и устремът. Сегашните ръководещи имат градивна съпротива. Ние сме го правили това и ни е благо - желаеме нашите съседи да са там. Каквото има да се прави като компромис, ще се направи ", сподели още той.

" Според мен, в случай че аз бях през вчерашния ден министър председател, нямаше да спирам кино лентата по националната телевизия. После щяхме да гледаме и " Трето полувреме " дружно и да покажем, че доста неща имат история. Просто тогавашните ръководещи са създали по този начин, че да не се обичаме. Важно е да загърбим тези срамни неща ", добави Борисов.

Ето го ФИЛМА за репресиите против българи във Вардарска Македония, който Българска национална телевизия не излъчи през вчерашния ден

" Спряха филмът по Българска национална телевизия и виждате какво се случва в мрежата ", сподели още водачът на ГЕРБ.

" Аз самият изказах съжалението си за македонските евреи, като бях в Скопие едно време ", посочи той. 

" Намеренията са положителни, само че няколко години живеехме в изискванията на положителни планове. Проблемът е в езика на омразата. Проблемът е в някои тематики, които, в случай че в този момент не ги решите, не знам по кое време. На мен ми е най-лесно като съпротива ", сподели Борисов.

И добави: " Ж.п. линия се строи 10 години, автомагистрала - 7-8 години. Това е доста време, до момента в който хората усетят какъв брой е добре да сме обединени... Коридор номер 8 се строи от времето на кулоар номер 4 и още не е подготвен ", сподели водачът на ГЕРБ.

Той посочи, че възпалението на двата народа идва от езика на омразата и от това, което " заинтригуваните да не сме дружно ръчкат ".

" Имате прелестни условия сега да решите най-тежките проблеми. Могат да ги решат ръководещите и без вас. Ние най-малко не им пречим. Решете ги незабавно, няма да стане след месец, два, три или пет. Хората усещат, че нещо се бута обратно. Затова настроението у нас е такова, а и в Македония също ", сподели Борисов.

" На нас ползата като българи е вие да сте в Европейски Съюз. Възползвайте се от този интерес ", добави водачът на ГЕРБ.

" Ние благодарим на Солун, че преди време застанаха зад нас, както и румънците, че преди време застанаха зад нас за влизането ни в Европейски Съюз. Опитайте да решите най-тежкия въпрос, всичко друго ще ви върви по вода ", сподели още той.

" Ако ние ръководещи сега, сегашните ръководещи щяха да са съпротива и нямаше да се съобразят. Дори щеше да има митинг, че сме с вас ", заключи Борисов, написа Блиц.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР