Бившият премиер Кирил Петков разкритикува председателя на ГЕРБ Бойко Борисов

...
Бившият премиер Кирил Петков разкритикува председателя на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Кирил Петков: В Европа искат Борисов да се пенсионира

Бившият министър председател Кирил Петков разкритикува ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че се трансформира в тежест " както за България, по този начин и за партията си ".

" Борисов знае, че при работеща правосъдна система, би трябвало да върви в пандиза. Дори европейските водачи ми споделиха - той би трябвало да се пенсионира. Една от аргументите да не ни пускат в Шенген е, тъй като ги е боязън Борисов да не влезе още веднъж в ръководството. Това ми го сподели един от министър-председателите на срещата в Брюксел. Казаха ми още, че всеки политик би трябвало да знае по кое време да се отдръпна ", разгласи Петков в изявление за Нова ТВ.

Два дни по-рано Борисов разгласи, че се обидил от сравненията на Румен Радев сред него и Петков поради неналичието на прогрес по газовата връзка с Гърция.

Петков също не се съгласи с мненията на Радев, като уточни, че в случай че служебното държавно управление откаже да издаде акт 15 и 16 на интерконектора до края на август и той не проработи през идващия месец, " в действителност ще настоявам, че има закъснение преднамерено ".

Той твърдо разкритикува разновидностите, които служебния кабинет разисква, с отвод от закупуването на LNG и връщане към " Газпром " по разпоредбите, които съветският монополист постанова.

" За мен би било трагично да се откажем от втечнения газ и да платим в рубли. Не за друго, а тъй като ще ме е боязън какво ще се случи зимата. Сега се приказва дали „ Газпром ” ще ни пусне да плащаме в рубли, или не. Проблемът не са рублите. Истинският проблем е сигурността на доставката. В момента немските компании заплащат в рубли и им стопираха газа по „ Северен поток 1 ”, италианските им понижиха доставките. Най-много ме е боязън, че наесен, тъкмо като стартира отоплителният сезон, ще стартират проблемите. Например - планов ремонт на някакватурбина ", сподели той.

Петков обвърза медийната акция против него и Лена Бориславова с целенасочени политически компромати.

" Когато едни политици не крадат, когато не можеш да ги хванеш, за каквото и да било, се опитваш да ги залееш с жълта мръсотия. Някакъв неверен ъгъл - дали наподобява, че тя ме допира за ръката, или не, стана новината на деня. Българският фен се концентрира там, вместо да се фокусираме какво става с тези 7 кораба. Тези мафиоти, които желаят да ни спрат да им вземем парите, ни заливат с мръсотия. Искам да се обърна към феновете - внимавайте кой и по какъв начин желае да ви отвлече вниманието ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР