Бившият премиер и президент на ПЕС Сергей Станишев отправи остри

...
Бившият премиер и президент на ПЕС Сергей Станишев отправи остри
Коментари Харесай

Сергей Станишев за промените в Конституцията: Като съдържание са невежествени

Бившият министър председател и президент на ПЕС Сергей Станишев насочи остри рецензии към предложенията за промени в конституцията, направени от ръководещото болшинство. Според него концепциите за промени в главния закон са конюктурни.

„ Целта им е да се заличи всичко от българската памет, обвързвано с Руско-турската освободителна война. Ако това мине, ще забранят и проучването на „ Опълченците на Шипка ” в учебно заведение. Промените, като наличие, са невежествени. Националните празници на всички европейски държавници са свързани с държавността. Факт е, че Българската страна се възвръща след 500 година османско иго ”., съобщи Сергей Станишев в пред NOVA NEWS.

Като претекст към изказванието си Станишев даде образец и с резултатите от последните матури като съобщи, че 90% от учениците са функционално неграмотнти.

„ Масово учениците излизат от матурите с двойка. Това е същински проблем и никакви текстове в Конституцията няма да го решат “.

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия, разяснява и обстановката в левицата и държанието на управлението на партията. Като съгласно него столетницата не може да си откри физиономията, тъй като прекалено много повтаря „ Възраждане ”.

„ А те са по-автентични в същите брътвежи, които повтаря левицата. В очите на гласоподавателите на Българска социалистическа партия се получи разминаване, даже с износа на оръжие за Украйна. Снимка демонстрира голям отлив на симпатизанти на Българска социалистическа партия от събора на връх Бузлуджа спрямо 2018 година “

Станишев разяснява и войната в Украйна, както и даването на военна помощ от страна на България. Според него „ България през цялото време на войната взе участие във военната помощ за Украйна. “

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР