Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова

...
Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова
Коментари Харесай

Борисов готов да се оттегли, ако ГЕРБ не поемат отговорност за свалянето на дерогацията

Бившият министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов прикани парламентарната група на ПП/ДБ да не се тормози, в случай че дерогацията на съветски нефт от " Лукойл " падне още на 1 януари 2024 година.

" Ето Найо Тицин (пресаташето на Промяната) ме слуша. Гарантирам, че в случай че дерогацията влезе незабавно, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си ", увери Борисов в коридорите на Партийния дом, очевидно имайки поради, че партията му ще продължи да поддържа държавното управление, в случай че рафинерията спре да работи при ненадейно спиране на дерогацията, а страната остане без нужните й количества горива.

" А в случай че мръдне, си давам оставка от партията. Найо, предай им там ", заръча Борисов.

Борисов разяснява и други настоящи политически тематики като конференцията на шефа на " Пирогов " от тази заран, чий министър е здравният министър Христо Хинков и за какво Столичният общински съвет не може да избере ръководител на градския парламент малко повече от месец след локалните избори.

За абсурда " Пирогов "

Борисов не е слушал утринните изявления на Валентин Димитров и здравния министър проф. Христо Хинков.

" Аз съм систематичен състезател и систематичен политик. Това, което съгласно мен е вярно да се направи и ще се направи, е, че в здравна комисия ще бъде извикан шефът на " Пирогов " пред всички партии да отговори, по този начин работи една правова страна ", разяснява Борисов. Той поддържа рецептата на финансовия министър Асен Василев, който дал решение по какъв начин да се реши казуса с освобождението на шефа на " Пирогов " - да се пита министър председателят. Но защото към този момент не е министър председател, Борисов не може да вземе отношение по въпроса.

Според Борисов здравният министър проф. Христо Хинков е министър на ПП-ДБ, само че " никога на ГЕРБ-СДС ".

ГЕРБ в Столичния общински съвет

За избора на ръководител на СОС, Борисов съобщи, че няма нищо контрактувано сред ГЕРБ и ПП-ДБ-Спаси София в градския парламент. Той не желае ГЕРБ да беседват с ПП-ДБ, тъй като те си играели с другите партии в Столичния общински съвет. " Спукаха ми тъпанчетата по какъв начин имаха подготвени екипи, страхотна работа и внезапно София ще цъфне и върже. Първата седмица пердах по улиците, втората седмица не можем още да се оправим от 20 см сняг и в този момент ме питате, че това е невиждано. Разбира се, че е невиждано ", сподели още Борисов.

ГЕРБ в Народното събрание

ГЕРБ имат извънредно поредна политика и държат на думата си, съгласно водача им Борисов, който съобщи, че когато депутатите от ПП-ДБ се схванат с сътрудниците си от ГЕРБ-СДС по законопроекти, те дават своята поддръжка. Примерите били Законът за черноморското крайбрежие, който " бил значим за някогашния министър председател и сегашен съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков и за хората, които го поддържат от Корал и Иракли ". " В некоалицията, когато нещо не се контракти, нищо, не е контрактувано. Когато е контрактувано с нас, то минава, а когато в този момент договаряме оръжието за Украйна - ще мине. Когато договорим данъчните закони - те ще минат ", продължи да изброява водачът на ГЕРБ. Той отхвърли ГЕРБ в миналото да са заявявали, че няма да влизат в пленарна зала и да поддържат проектозаконите, препоръчани от Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР