Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият

...
Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият
Коментари Харесай

Борисов, Горанов и Арнаудова излязоха от ареста


Бившият министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и някогашният държавен представител Севделина Арнаудова довечера бяха освободени от ареста. На тримата не са им повдигнати обвинявания за осъществени закононарушения.

Министерство на вътрешните работи твърди, че е поискало да бъде повдигнато обвиняване и на тримата. Акцията против водача на ГЕРБ и неговите доближени провокира остри политически реакции и митинги.

Премиерът Кирил Петков в особено изказване сутринта разгласи, че текат инспекции на европейската прокуратура и повтори, че никой не е над закона и той самия е дал показания пред прокуратурата. Следобед стана ясно обаче, че следствието е под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Почти 23 часа продължи ареста на някогашния министър председател. Според Борисов и неговия юрист Менко Менков това е тежка политическа принуда, а дейностите на Министерство на вътрешните работи са безусловно незаконосъобразни.

Борисов намерено атакува настоящия министър председател Кирил Петков. По думите му не е имало никакво обвиняване против него.

Бившият министър председател прекара в ареста на Главната дирекция на полицията съвсем 23 часа. Чакаха го десетки симпатизанти и съпартийци. В първите си думи Борисов нападна сегашния министър председател.

„ Явява се министър-председател, вика служителите на реда, следователи в неговия кабинет, той се явява очевидец на мафията, на Черепа. Там стоят, без да имат право изобщо, момчетата пишат и той им споделя - Сега отивайте и ги прибирайте, тъй като могат да скрият доказателства “, съобщи Борисов.

Арестът напуснаха и някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарката на Борисов Севделина Арнаудова.

„ Издържахме 24 часа. Притеснявам се, че идващия път може и да ме убият “, разяснява Севдалина Арнаудова.

След изказването на Борисов при освобождението му довечера няма нов коментар от страна на премиера и вътрешния министър. Ето какво сподели Кирил Петков сутринта в особено изказване през „ Facebook “.

„ В момента текат инспекции от европрокуратурата, ще забележим в идващите дни дали най-сетне българската прокуратура ще застане на страната на българския народ. Действията на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден демонстрират, че никой не е над закона в България. Самият аз бях разпитван. Моята роля е да дам цялостна независимост на всички органи да работят според законовите им пълномощия. Никой не би трябвало да изпитва боязън от истината. Само без боязън от недосегаемите България в действителност може да се промени “, написа министър председателят.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР