Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че
Коментари Харесай

Борисов захапа правителството, минало времето на пиара

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че в случай че има някакъв укор към държавното управление, това е, че времето на пиара от дълго време било минало .

" Те (бившите служебни министри, б. р.) не може, до момента в който бяха министри, да не са виждали числата и тренда нагоре ", разкритикува Борисов на конференция в централата на партията.
 Борисов се чуди какво прави бизнесът при Радев, не сме президентска република
Борисов се чуди какво прави бизнесът при Радев, не сме президентска република

ГЕРБ към този момент счита мораториума за нездравословен, няма потребност и от КСНС

9 милиарда лева за декември и това да остане прикрито от обществото , без да се разяснява по медиите..., недоумява някогашният министър председател, като даде образец, че държавното управление на ГЕРБ давало пари за саниране и строителство.

" Тези хора няма да построят нищо заради страха си от този метал, тъй като всеки контракт ще им е нагоре. Защо вие спряхте договорите, с кого направихте далаверата на по-високите етажи на корупцията ? Защо спряхте евтините контракти? За това и велоалея няма да създадат ", отсече Борисов.

Той продължи с рецензиите, като недоумява за какво страната продължава да е без Национален проект за възобновяване и устойвиост, както и без бюджет .

Борисов се скара на депутатите си да не натякват за партията шах на премиера Кирил Петков с дете точно на Нова година.
 Мораториумът за тока единствено отсрочва казуса за 1 април, уверен Борисов
Мораториумът за тока единствено отсрочва казуса за 1 април, уверен Борисов

Трябвало да се изчака с имунизацията против COVID-19 на децата от 5 до 11 години

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов също разкритикува държавното управление на " Продължаваме промяната ". Той съобщи, че смяната продължава 10 месеца, само че смяната била в отрицателен тренд и отрицателни върхове в разноските на държавното управление през декември 2021 година Правителството е изхарчило над 9 милиарда лева за един месец, което е голословно и притеснително за ГЕРБ .

1.2 милиарда лева били утвърдени от Народното събрание в последната работна седмица в края на 2021 година, а за другите над 7.8 милиарда лева ГЕРБ не знаят защо са били изхарчени и търсят отговори . Защо декември месец 2021 година употребяваните средства от фискалния запас са 4 милиарда и 600 млн. лева, запита Иванов.

По думите му още веднъж отрицателен връх имало в недостига на страната. През 2021 година имало 4 милиарда лева недостиг, до момента в който през 2017 година държавното управление на ГЕРБ имало остатък от съвсем 1 милиарда лева По-доброто обмисляне довело до един уравновесен бюджет, като 140 млн. лева бил остатъкът през 2018 година, а през 2019 година също имало дребен недостиг.
 Борисов: Ако желае да ме канонизират, Рашков да ме арестува в Банкя
Борисов: Ако желае да ме канонизират, Рашков да ме арестува в Банкя

ГЕРБ се връща към здравия консерватизъм, Борисов не се отдръпва

Той настоя за незабавни ограничения за преодоляване на галопиращата инфлация. Четири пъти по-голяма е инфлацията при индустрията, в сравнение с при потребителските цени, стана ясно още по време на конференцията. С партия шах и разбори не се случа, а се случва с работа и ограничения , безапелационен бе Александър Иванов.

7.3% била инфлацията през ноември месец предходната година, а в случай че се огледа в магазините, то инфлацията е доста повече. Оттук насетне следва за първи път от тройната коалиция насам двуцифрена инфлация. Дойде четворната коалиция и страната се върна към двуцифрената инфлация , разкритикуваха от ГЕРБ. Нямало никакви ограничения за инфлацията, даже нямало неработещи ограничения и това било най-притеснително в цялата обстановка .

От своя страна някогашният енергиен и стопански министър Делян Добрев разкритикува премиера Кирил Петков за " Мерките няма никакви, само че освен, че няма ограничения, само че през вчерашния ден имаше изявление на премиера Кирил Петков, който съобщи, че е сюрпризиран от нарастването на газа с 30%. Дори секретаря на президента Димитър Стоянов не се стърпя и се смути . "

" Булгаргаз " щял да изпита ликвидна рецесия от 150 млн. лева на месец . По прогноза на специалистите от ГЕРБ през януари и март месец ликвидната цена щяла да доближи до половин милиард лв. в Булгаргаз. Защо няма обезщетения за Булгаргаз, недоумява Добрев.

Той акцентира, че новите ръководещи трябвало да знаят, че КЕВР е самостоятелен регулатор.

Съставът на комисията е професионален, като от целия състав от ГЕРБ имало единствено двама представители. Да спрат да се оправдават с КЕВР , прикани Добрев. Той счита, че от " Продължаваме промяната " готвели Венко Сабрутев до края на месец януари да стане ръководител на КЕВР. Да не си мислят, че ще сложат политическо предопределение в КЕВР, с цел да го ръководят , предизвести Добрев.

Борисов добави, че генерации политици от президента Георги Първанов, през него до момента били водили с Азербайджан прагматична, другарска, добросъседска и икономическа политика.
 ГЕРБ разтревожени, че Държавна сигурност се връща на бял кон, а смяната е единствено фасада
ГЕРБ разтревожени, че Държавна сигурност се връща на бял кон, а смяната е единствено фасада

Иска новата коалиция да уволни новоназначените чиновници от Държавна сигурност

Бившият министър председател прикани Кирил Петков да разпореди на ДАНС да проверява от кое място е изминал контракта с азерите. Договорът бил политически, показвал връзките сред двете страни и Борисов не си приписвал заслугите, въпреки че бил направил доста.

" Това не са детски игри, а договорът ни е по британското право. Нищо повече не споделям, уповавам се да ме схванат вярно и доброжелателно ", надява се Борисов.

Според него ударът по " Булгаргаз ", който се готви и реакцията на Димитър Стоянов, водели до размишления, че нещо желали да вършат с " Булгаргаз ". Нямало по какъв начин на мониторите на икономическия, финансов и енергиен министър в служебното държавно управление да не излизат числата на цената на природния газ.
 Биков: Няма доказателства за обвиняванията към ГЕРБ
Биков: Няма доказателства за обвиняванията към ГЕРБ

Компрометирането със фотосите също пристигна от хора, чиито стопански ползи бяха нарушени, съгласно депутата

" Няма по какъв начин тези хора да не са гледали и телевизия! Не може всеки ден да се изяснява по малкия екран за руско-украинската рецесия и да се изяснява, че по съветските тръби няма деклариран потенциал, " Северен поток 2 " е спрян, с цел да те изненада КЕВР ", недоумява Борисов.

Той имал положително мнение за сегашния ръководител на КЕВР Иван Иванов, въпреки че той да е бил член на " Да, България " в Народното събрание. Работодателите излезли усмихнати от срещата си с президента Румен Радев и два часа по-късно Министерски съвет не одобри точката, за която са се били разбрали, сподели още Борисов.

Бившият министър председател в типичния си жанр се изрази метафорично за настъпването на новата 2022 година.
 Никола Минчев посече ГЕРБ за обезщетителен механизъм за цената на тока
Никола Минчев посече ГЕРБ за обезщетителен механизъм за цената на тока

1064 лв. ще коства токът в края на деня за бизнеса

" Беше толкоз хубава Нова година, без зари, пиратки, фойерверки, тишина и празнични коледни песни бяха обхванали селата и градовете. Кой естествен човек ще гледа Румен Радев ", заяде се Борисов с президента във връзка със словото му в Новогодишната нощ.

Борисов чака да види какво ще направи държавното управление за здравната рецесия. Той не можел да си показа какво ще се случи в България, в случай че настъпи протичащото се в Русия, Китай и останалите страни. Видяхте ли някой някъде да съблюдава ограниченията , запита той.

" Ние сега имаме коалиция, в която ръководителите на две от партиите са в оставка и не ги желаят техните симпатизанти ", посочи Борисов.

Отново по тематиката за цената на газа и тока, Борисов прикани да не се разводняват повече цифрите за цената на газа и тока и в сряда Народното събрание да анулира мораториума. Правителството няма опция и това е безсмислено. Спрете схемите и лъжите , хората ви харесват, прикани някогашният министър председател държавното управление.

" Хайде малко поработете против ръководещите, стига върху опозицията ", прикани Борисов медиите , който недоумява каква нова тактичност има и какво толкоз ново се е трансформирало.
 ГЕРБ: Кирил Петков вкара енергетиката в колапс
ГЕРБ: Кирил Петков вкара енергетиката в колапс

И цената на баничката скочила с 30 стотинки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР