Бившият премиер Бойко Борисов, , е задържан заради сигнал за

...
Бившият премиер Бойко Борисов, , е задържан заради сигнал за
Коментари Харесай

Борисов е арестуван заради изнудване, ГЕРБ готвят протести

Бившият министър председател Бойко Борисов,, е арестуван поради сигнал за изнудване. Това съобщи юристът му Менко Менков след среща с проверяващите. По думите му следствието, формирано на 17 март, няма нищо общо с европейската прокуратура. Часове по-рано полицията разгласи, че то е обвързвано с следствието на 120 сигнала от службата на Лаура Кьовеши.

Според Менков обаче става дума за, подаден при започване на декември предходната година. В него се приказва за фотосите с пачки и кюлчета от спалнята на водача на ГЕРБ. По тези фрагменти още предходната година прокуратурата отхвърли да образува следствие.
По делото против Борисов е разпитван министър председателят Кирил Петков, изясни Менков. По думите му към този момент други доказателства няма.

" Не съм осведомен с никакви материали, с изключение на с протокола за обиска в дома и заповедта за 24-часовото му задържане. Никой различен, с изключение на Петков, не е разпитван. Аз не разбрах в какво е упрекнат Борисов. Написани са някакви общи разпореждания, съгласно които става дума за изнудване. Не написа нито кого, нито по кое време, нито в какво тъкмо се показва изнудването ", съобщи Менков.

Обвинение против Борисов не е повдигнато. Не се знае и дали ще има такова, тъй като в четвъртък материалите към момента не бяха докладвани на прокуратурата. Министерство на вътрешните работи работи в изискванията на необходимост и по закон в тези случаи би трябвало да уведоми прокуратурата в границите на 24 часа.

Междувременно в петък сутринта депутати от ГЕРБ още веднъж се събраха пред националната полиция, където Борисов прекара нощта. Още в сряда представители на партията оповестиха дейностите на Министерство на вътрешните работи за политическа принуда.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР