Бившият премиер Борис Джонсън съзнателно е подвел британския парламент за

...
Бившият премиер Борис Джонсън съзнателно е подвел британския парламент за
Коментари Харесай

Комисията за „Партигейт“: Борис Джонсън е подвел умишлено британския парламент

Бившият министър председател Борис Джонсън умишлено е подвел английския парламент за празненствата, състояли се в нарушаване на наредбите на локдауна по време на коронавирусната пандемия. Това се споделя в отчет на парламентарна комисия, която проверява абсурда в продължение на една година, съобщи Асошиейтед прес.

Комисията по стандартите и привилегиите (етичната комисия на Камарата на общините) разгласява пагубен отчет , в който показва, че дейностите на Джонсън, както и реакцията му във връзка с проверяващия орган, съставляват толкоз жестоко нарушаване на разпоредбите, че се постанова той да бъде отхвърлен от Народното събрание за 90 дни .

Препоръката значително е чисто алегорична, тъй като в петък Джонсън се ядоса и се отхвърли от депутатското си място , откакто бе осведомен за заключенията от следствието.

58-годишният политик назова комисията " подигравка на съд , тръгнал на лов за вещици ".

Повечето участници от седемчленната комисия са съпартийци на Джонсън, отбелязва АП. Докладът е следващият епизод от абсурда, станал прочут като " Партигейт ". Той избухна, откакто английски медии разкриха, че сред 2020 и 2021 година хора от екипа на Джонсън са организирали празненства макар рестриктивните мерки, наложени поради коронавирус пандемията .

Сега всички депутати Камарата на общините ще обсъдят отчета и ще преценяват дали са съгласни с констатациите на комисията и с препоръчаните санкции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР