Бившият председател на НС Цвета Караянчева се е обаждала на

...
Бившият председател на НС Цвета Караянчева се е обаждала на
Коментари Харесай

Рашков обвини Караянчева в натиск върху висш полицай за изборите

Бившият ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева се е обаждала на районния шеф на Министерство на вътрешните работи в Кърджали и го е заплашвала . Това разгласи на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

 Закопчаха ромски водач от Бургас за търговия с гласове Закопчаха ромски водач от Бургас за търговия с гласове
Ромският водач Румен Чолаков от Бургас бе задържан през днешния ден след акция на полиция и жандармерия против пазаруването на гласове, съобщи корес...

Рашков изясни, че полицията провеждала интервенция в региона на Кърджали за пазаруване на гласове. Проверките били въз основата на данни, че чиновници в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този район съгласно това дали този човек ще гласоподава за ГЕРБ, или няма.

„ По телефона на районния шеф на Министерство на вътрешните работи в Кърджали се обажда някогашният ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева със опасност против него, че няма да остане на поста си. И за какво подхваща дейности против тези държавни чиновници, защото те са деятели на ГЕРБ. Обадила се е след 22:00 часа ”, съобщи Рашков.

Министърът на вътрешните работи съобщи, че в последните два месеца има засилена интензивност във връзка с противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборните политически права на българските жители.

" Тези старания дадоха ярки резултати, които спрямо предходните ни разрешават да кажем, че предходното управление на Министерство на вътрешните работи не е полагало такива старания за противопоставяне на този тип престъпност ", сподели Рашков.
 Акция “Купен избор ” продължава: Министерство на вътрешните работи окупира великотърновското село Раданово Акция “Купен избор ” продължава: Министерство на вътрешните работи окупира великотърновското село Раданово
Тази заран стартира полицейска акция във Великотърновското село Раданово. Тя е ориентирана против пазаруването на гласове, оповестява БТВ. По...

До 4 април има няколко формирани каузи, против партии, които не са някогашни ръководещи, сподели той. Рашков попита за какво. Въпреки че са подадени към 1000 сигнала за изборни закононарушения.

Според Рашков практиката да се купуват гласове от дълги години се е утвърдила. Поради бездействието на способените държавни органи тя се е развивала и е упражнявала необезпокоявана от никого. Една от аргументите да се записват триумфи е точно това успокоение, сподели той.

Например регионите Гурково, към Стара Загора, Хасковска област, Твърдица - са наситени с лица, които се занимават с тези действия. Покупката било с лв., било по различен метод на гласове, които да се насочват към една или друга политическа партия ", сподели вътрешният министър.
 Арестуваха кмета на Гурково при акция по линия на купения избор Арестуваха кмета на Гурково при акция по линия на купения избор
Специализирана интервенция се организира в Гурково, заяви кореспондентът на БГНЕС за района. По първична информация е арестуван кметът...

Търговците на гласове си служат с разнообразни подходи, добави още той. Станало е ясно, че на българските жители са давани - самун, дърва, брашно, леща и други хранителни артикули, несъмнено и пари в размер 30 - 50 и повече лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР