Бившият председател на НС и бивш депутат от НДСВ доц.

...
Бившият председател на НС и бивш депутат от НДСВ доц.
Коментари Харесай

Доц. Борислав Великов: Неправилно беше да се оттегли кандидатурата на Николай Василев

Бившият ръководител на Народно събрание и някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" доцент Борислав Великов счита, че е било погрешно кандидатурата на Николай Василев да се отдръпна.

В " Денят стартира " той разяснява, че съгласно него Николай Василев е щял да бъде един сполучлив министър-председател.

" Това, че е бил в Национална движение „Симеон Втори", също не е някакъв черен щемпел, който да му е комплициран, защото той беше един от сполучливите министри и в 39-ото Народно заседание и по време на 40-ото Народно заседание ", добави той.

По думите му, когато е имало тройна коалиция, мнението на Движение за права и свободи е имало някакво значение, само че това не значи, че то е било определящо.

" Упреците са неоснователни и това, че той е от старите муцуни също е погрешно, защото той е на към 50 години - тъкмо в зрялата възраст за един министър-председател, с доста опит, през всичките години, когато не е бил в ръководството, се е занимавал с финасови и стопански въпроси, ясни са му и финансовите пазари ", сподели още доцент Велков.

Според него, в петък на конференцията се е видяло, че Николай Василев си е написал домашното с изреждането на 240 целта. Доц. Велков счита, че това ще бъде една добра реклама за него и за ръководените от него сдружения, които са във финансовата и икономическата сфера.

" За в този момент " ИТН " и Слави са толкоз непредвидими, че не може доста да им се отрази все още. Ако обаче това отдръпване е и цената на известно, не чак оскърбление, само че неподходящо влияние върху самия Николай Василев и може би други, които ще бъдат заменени по-нататък от проектосъстава, е да се реализира малко по-голяма примирителност във връзка с повече диалогичност с другите политически сили, които подкрепяха митинга и смяната - " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ", това би било може би позитивно ", разяснява той.

По думите на доцент Велков от " ИТН " последователно би трябвало да намерят положителния звук - и политически, и във връзка с държание към публицисти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР