Бившият председател на Народното събрание Никола Минчев е готов да

...
Бившият председател на Народното събрание Никола Минчев е готов да
Коментари Харесай

Никола Минчев: Гоним поне 5 мандата с общата листа на ПП и ДБ в Пловдив

Бившият ръководител на Народното събрание Никола Минчев е подготвен да взе участие в общата листа на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " в Пловдив. Това разгласи самият той на брифинг под тепетата. Евентуалната коалиция в този момент ще преследва най-малко пет мандата, оповестява marica.bg. В 48-ото национално заседание Политическа партия имаха трима депутати от Пловдив, а Демократична България - един.

" Разговорите с Демократична България не престават, прецизираме детайлите. Аз желая още веднъж да съм народен представител от Пловдив, само че дали ще съм лидер, не е най-основното ", изясни Минчев. Той влезе в предходния парламент точно като лидер на пловдивската листа на Политическа партия. Според него договарянията с Демократична България вървят безпрепятствено и евентуално на избираемите места в листите ще има хора и от двете политически сили в съответствие, сходно на резултата от последния избор.

" Ние даваме доста явен избор на българските жители, от едната страна сме хората, които са " за " промени, а против нас са реставраторските политически сили. От едната страна е силата на правото, а от другата - правото на силата. Целта ни е да бъдем първи и да можем ние да постановяваме дневния ред ", изясни Минчев.

В " Продължаваме промяната " не се тормозили от данните за спад в рейтинга им, тъй като социолозите и различен път им давали по-ниски резултати от тези, които след това получавали на изборите. За локалния избор задачата на Политическа партия и Демократична България била да имат общ претендент за кмет на Пловдив, само че на този стадий не е решено нищо.

Досегашният пловдивски координатор на Политическа партия Росен Костурков продължава да е доста значима част от екипа на партията в Пловдив, изясни Минчев. Очаква се през идната седмица Политическа партия и Демократична България да разгласят водачите на листите си по райони.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР