Бившият председател на КЕВР Иван Иванов трябва да се върне

...
Бившият председател на КЕВР Иван Иванов трябва да се върне
Коментари Харесай

Делян Добрев: Кабинетът няма да се справи с осигуряването на газ у нас

Бившият ръководител на КЕВР Иван Иванов би трябвало да се върне още веднъж на чело на регулатора. Това стана ясно от думите на депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в предаването " Тази заран " по bTV. Вчера излезе мнение на Конституционния съд, че досегашният ръководител на КЕВР Станислав Тодоров е определен противоконституционно.

" Конституционен съд анулира решението на Народното събрание. След като бе определен Тодоров законът бе изменен, с цел да може той да дава отговор на него. Такъв абсурден избор не е имало ", сподели Добрев.

" Имало е случаи, в които се трансформира законът, с цел да пасне на някой човек и по-късно се избира този човек, само че да избереш индивида и по-късно да промениш закона е просто неуместно и това споделя Конституционният съд. Всъщност той анулира избора. Интересното е, че този претендент не дава отговор и на новия закон, а разбрах, че има упоритост да се кандидатира още веднъж ", добави той.

Той акцентира, че в действителност въпросът е по какъв начин ще заседава в този момент регулаторът, тъй като съставът в част енергетика беше понижена на трима индивида, с цел да могат Политическа партия да завладяват цялостния надзор върху комисията. " Сега остават двама, в случай че тези двама са на друго мнение, по какъв начин ще бъде взето решение в комисията? ", попита Добрев.

Според мен логиката е, че като ръководител би трябвало да се върне Иван Иванов и ще ви кажа за какво, тъй като в закона е записано, че в тази ситуация Иван Иванов има мандат и би трябвало да извършва длъжността до избирането на нов. По думите му е имало единствено един претендент и той е бил определен от Народното събрание.

Кабинетът няма да се оправи с обезпечаването на газ у нас
" Правителството няма да се оправи с обезпечаването на газ за България. Имаме и информация от службите. Имаме и самопризнание на " Булгаргаз " от октомври до декември имаме единствено 30% от нужните количества газ и те са задоволителни единение, с цел да работи " Топлофикация София " ", сподели Добрев.

Преди към седмица бе приключена дългочаканата газова връзка с Гърция, а преди дни президентът на Азербайджан Илхам Алиев се срещна с премиера в оставка Кирил Петков.

" Но знаете ли за какво стигнахме до тази обстановка, с цел да могат да бъдат вкарани медиаторите на газ и да бъдат плащаме по 30 40% повече всеки месец и да губим над 100 милиона лв., тъй като използваме медиатори и газът, който използваме отново е съветски ", добави той.

" Ние предложихме вместо " Литаско " страната да купува този на ниска цена съветски нефт и както " Литаско " преработва на ишлеме в " Лукойл ", по този начин и страната да преработва на ишлеме в " Лукойл ", страната купува петрола, преработва го на ишлеме и крайната цена идва 2,40 лева На тази цена да се продава на бензиностанциите и тогава горивото ще е 2,60, 2,70 лева с надценката на бензиностанциите. Другото решение е тъй като единият нефт е 40% по-евтин от другия, то страната да наложи мито на евтиния съветски и по този начин страната ще събере 3 милиарда и половина лв. ", съобщи Добрев.

" От горивата се крадат милиарди - 3 милиарда и половина на година. 300 млн. лева всеки месец. Тези пари се крадат от българския консуматор, а къде отиват това би трябвало прокуратурата да проверява ", добави той. Добрев изясни, че за това им би трябвало Рашков (Бойко Рашков, вътрешен министър и претендент на Политическа партия за началник на КПКОНПИ), ние терзания от Рашков нямаме, а той им би трябвало, с цел да замита следите за швейцарските сметки.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР