Бившият председател на каталунския парламент Карме Форкадел и други петима

...
Бившият председател на каталунския парламент Карме Форкадел и други петима
Коментари Харесай

Бивши каталунски депутати се явиха пред съда в Мадрид

Бившият ръководител на каталунския парламент Карме Форкадел и други петима някогашни депутати се явиха преди арбитър във Върховния съд по отношение на решението да разгласят самостоятелност на Каталуния от Испания, осведоми АП.

Шестимата политици могат да влязат в пандиза , в случай че бъдат приети за отговорни по обвинявания в протест, противодържавна активност и финансови злоупотреби.

Около 100 души, пътували през нощта от Каталуния, се събраха пред постройката на съда в централната част на Мадрид, с цел да поддържат някогашните депутати.

" Вие не сте сами ", викаха стачкуващите, до момента в който политиците и юристите им влизаха в съда.

На няколко метра от тях пък се събра дребна шепа от хора, които стачкуват против самостоятелна Каталуния. Те носят испанския байрак и крещят: " Не ни заблуждавайте, Каталуния е в Испания ". Между двете групи от стачкуващи има служители на реда.

Испанското държавно управление смъкна районното държавно управление, разпусна Народното събрание и насрочи предварителни избори за 21 декември.

Бившият водач на Каталуния Карлес Пучдемон и още няколко други някогашни министри от кабинета му се намират в Брюксел. На 17 ноември белгийски арбитър преглежда искане на Испания за изгонването им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР