Бившият председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти отрече съобщенията

...
Бившият председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти отрече съобщенията
Коментари Харесай

Кевин Маккарти отрече съобщенията, че подава оставка от Конгреса

Бившият ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти отхвърли известията в петък, че обмисля да подаде оставка от Конгреса преди приключването на мандата му през 2025 година, откакто твърдолинейните републиканци и демократи го принудиха да напусне председателския стол по-рано тази седмица.

McCarthy сподели пред кореспонденти в петък, че ще завърши двугодишния си мандат и ще се кандидатира за преизбиране идната година. В петък Politico заяви, че Маккарти обмисля да подаде оставка предварително, а CNN заяви, че се чака той да подаде оставка някъде след края на конкуренцията за представител.

Предсрочно овакантяване на Конгреса би означавало, че калифорнийският републиканец няма да би трябвало да изкара остатъка от мандата си като отхвърлен представител, който в този момент е постоянен член на Конгреса.

След „ предлагането за освобождение “ на републиканския представител Мат Гетц, признато по-рано тази седмица, Маккарти разгласи, че няма да се пробва още веднъж да се кандидатира за ръководител. Републиканският представител Патрик Макхенри стана краткотраен представител и ще следи изборите за ръководители през идващите дни или седмици. Досега своите кандидатури са оповестили републиканецът Джим Джордан и представителят на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ.

Макарти служи в Камарата от 2007 година, когато някогашният президент Джордж У. Буш беше в Белия дом.

Скот Макфарлейн и Елис Ким способстваха за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР