Бившият председател на Европейския съвет Доналд Туск сравнява както Доналд

...
Бившият председател на Европейския съвет Доналд Туск сравнява както Доналд
Коментари Харесай

Туск: Тръмп и Качински са две досадни и нахални деца

Бившият ръководител на Европейския съвет Доналд Туск съпоставя както Доналд Тръмп , по този начин и водача на ръководещата партия в Полша с " две досадни деца ", които употребяват неистини и спорове, с цел да останат на власт , оповестява " Ройтерс ".

Туск, някогашен полски министър председател , който в този момент оглавява главната дясноцентристка група в Европейския парламент - ЕНП , сподели, че Качински и Тръмп са употребявали сходни тактики за делене на обществото и потребление на агитация, с цел да се задържат властта.

Туск съобщи, че опитите на Тръмп да спре преброяването на бюлетините след президентските избори във вторник са удар по демокрацията на Съединени американски щати , а също по този начин сподели, че в случай че не е срещу телесното наказване, би " напляскал " Качински , неговият дълготраен противник в полската политика.

" Това е особено за разпоредбите на радикалната десница ", сподели Туск пред частната телевизия TVN24, разяснявайки дейностите и на Тръмп, и на Качински .

" Ако погледнем държанието на Тръмп, изключително през последните часове ... или на Ярослав Качински, тогава тяхната обща линия е, че те се държат като най-лошите и досадни нахалници в пясъчника ... Конфликтът, неоправданата експанзия е техният детайл ", Каза Туск.

Тръмп твърди, че изборите в Съединени американски щати са му " откраднати ", защото Джо Байдън печели повече место в в Джорджия и Пенсилвания в петък.

Подобно на Тръмп, Качински , водач на ръководещата в Полша националистическа партия " Право и правдивост " (PiS), е упрекнат от критиците си за усилване на общественото напрежение . По време на неотдавнашните всеобщи улични митинги Качински съобщи, че решението на висшия съд , което съставлява съвсем цялостна възбрана за аборт, не може да бъде анулирано и настоя поляците да защитят църквата .

" Ако не бях безапелационен съперник на телесното наказване, мисля, че в действителност бих го напляскал, тъй като от време на време се държи като чудовищно нетърпим безсрамник ", изясни Туск.

Туск сподели още, че апелите на Тръмп да се спре броенето на гласовете са " жесток удар по същността на американската народна власт ". Той добави, че в случай че Байдън завоюва, връзките сред Съединени американски щати и Европейския съюз ще се подобрят .

" Доналд Тръмп, и аз бях очевидец на това, подлага на критика Европейски Съюз, сравнявайки го с Китай . Той не крие дълбоката си неприязън към обединена Европа . Джо Б е противоположното на Тръмп в това отношение - той е доста завързан към обичайните евро-американски връзки ", сподели още Туск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР