Бившият председател на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер смята, че

...
Бившият председател на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер смята, че
Коментари Харесай

Юнкер: Украйна не може да стане член на ЕС. Тя е корумпирана на всички нива на обществото

Бившият ръководител на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер счита, че Украйна не може да стане член на Европейския съюз (ЕС), тъй като има потребност от огромни вътрешни промени. Европейски Съюз би трябвало да работи за нещо " като отчасти присъединение ", сподели той в изявление за вестник Augsburger Allgemeine, оповестява ТАСС.

" Не би трябвало да се дават фалшиви обещания на народа на Украйна, който е до шия в страдалчество. Много съм сърдит на някои гласове в Европа, които мамят украинците, че могат да станат членове неотложно ", сподели Юнкер. Това, сподели той, „ няма да е добре нито за Европейски Съюз, нито за Украйна “. " Всеки, който се е занимавал с Украйна, знае, че това е страна, която е корумпирана на всички равнища на обществото. Въпреки всички старания тя не може да бъде присъединена [към ЕС], има потребност от огромни вътрешни промени ", акцентира някогашният председател на Европейската комисия.

Юнкер акцентира, че Европейският съюз има неприятен опит с някои от така наречен нови членове, да вземем за пример във връзка с върховенството на закона. „ Това не би трябвало да се случва още веднъж “, сподели Юнкер. В същото време той означи, че европейската вероятност за Молдова и Украйна би трябвало да се резервира, само че не би трябвало да се свързва с вярата, че това ще стане за една нощ. " Ако се реализира прогрес в тези страни, без значение дали в Украйна или Западните Балкани, те би трябвало да имат опция да вземат участие в някои елементи на европейската интеграция. Трябва да работим, с цел да създадем допустимо нещо като отчасти присъединение, рационална форма на бързо разширение “, заключи Юнкер.

На 28 февруари 2022 година украинският президент Владимир Зеленски подписа заявление за присъединение на Украйна към Европейския съюз. Държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз на срещата на върха в Брюксел на 23 юни същата година утвърдиха даването на статут на претендент на Украйна и Молдова за участие в общността. За да започва съответния преговорен развой, страните би трябвало да изпълнят редица условия, в това число промени. 

На 22 юни беше показан прелиминарен отчет на Европейската комисия за готовността на Украйна за договаряния за присъединение към Европейски Съюз, съгласно който Киев е извършил изцяло единствено две от седемте условия за започване на процеса - приел е законодателство за правосъдната промяна, както и за свободата на медиите. Напредъкът в промяната на Конституционния съд на Украйна беше оценен с четири по петобалната система. По отношение на приемането на законодателство за битка с корупцията, прането на пари, олигархизацията и статута на малцинствата Киев получи тройка, показва ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР