Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията.

...
Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията.
Коментари Харесай

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков разгласи, че напуща партията. Миков бе водач на Българска социалистическа партия от 2014 до 2016 година, а след него поста бе ангажиран от Корнелия Нинова.

„ Българска социалистическа партия явно няма спирачки. Тръгнала е по низходяща наклонност и от ден на ден ще понижава общото й въздействие. Тази наклонност не е от през вчерашния ден, от няколко години върви. Имаше гласове за това, които все бяха заклеймявани и обявявани за вътрешна партийна опизция. Гражданите обаче си споделиха думата “, съобщи някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков.

По думите му вчерашният конгрес, който е установил, че няма подадена оставка на Корнелия Нинова, кара доста членове на партията да установяват, че не са членове на Българска социалистическа партия. „ И аз от през днешния ден влизам в тази категория. От през днешния ден не съм член на Българска социалистическа партия “, съобщи той, наблягайки, че присъединяване в дадена партия е тогава, когато концепциите на човек съответстват с концепциите на партията. „ Българска социалистическа партия не е партията, в която аз съм влезнал и дълги години съм бил “, безапелационен бе той.

Според Миков вчерашният конгрес е бил незабравим и с това, че за пръв път е нямало никакви планувани документи за разискване. Единствената готова авансово резолюция е била неглижирана под „ фойерверките на огромния въпрос за спасяването на госпожа Нинова “.

Според Миков е прекомерно допустимо да стартира развой на фрагментация на лявото, което е момента не е показано у нас, изключително като социална полемика. Такъв диалог би трябвало да стартира, счита той.

Депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков също по-рано пред Би Ти Ви уточни, че отдръпването на оставката на Корнелия Нинова ще докара до тежки разтърсвания в партията. „ Нещо ужасно се случва в Българска социалистическа партия. Няма да можем да се надигнем “, съобщи той. Зарков съобщи, че е чул клюки за това, което се готви (подмяната на оставката през вчерашния ден – бел.ред.), само че все пак е бил сюрпризиран от „ фарса “, който се е разиграл в събота. “Да, изненадах се, не чаках, че Нинова ще се скрие от надпреварата зад 415-те делегати, дали своят вот срещу оставката й “, съобщи той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР