Бившият председател на БСП Михаил Миков говори пред ПИК TV

...
Бившият председател на БСП Михаил Миков говори пред ПИК TV
Коментари Харесай

Михаил Миков: БСП сега е на четвърто място, но като нищо може да слезе и по-надолу

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков приказва пред ПИК TV за ниските резултати на социалистите.

" Избори без изнедада ", регистрира той слабите резултати, които получиха и на тези избори социалистите.

Според него, БСП е изведена от водещите партии в страната и към този момент не е партия, която дефинира политиката на страната.

С този резултат тя е непотребен сътрудник, отсече Миков.

По думите му, БСП сега е на четвърто място, само че като нищо може да слезе и по-надолу и да заеме петото място в класирането на предварителните избори.

" Една от аргументите е превръщането на БСП в лидерска партия. БСП няма подобен смисъл, нито такава традиция. През годините има и други аргументи, само че главната е политическа - симулация на лява политика, загуба на курса. Примерно случая с износа на оръжия за Украйна или тези приписвания на обществените придобивки и увеличени пенсии. Става въпрос изрично за загуба на политически облик. БСП загуби достолепието си “, проучва Миков с тежки думи положението на Българска социалистическа партия.

" Всички политици би трябвало да са доста обезпокоени от тази ниска изборна интензивност “, проучва изборите през днешния ден Михаил Миков.

Според Михаил Миков, има вакум в лявото политическо пространство в Народното събрание, където са единствено десни партии.

" Надявам се, че този път на хората вляво ще им бъде спестено унизителното държание. БСП беше една от партиите, които най-гръмогласно настояваше за машините. Сега какво ще стане? Този мотив надали ще прозвучи. Ако вземат 28-29 депутата, ще прозвучи от Нинова и нейното обграждане, че е дребна победа. Истината наподобява смешно в очите на по-интелигентните хора “, продължи Миков с разбора си на следващата изборна загуба.

Михаил Миков не е оптимист за съставянето на устойчиво държавно управление и устойчиво болшинство в Народното събрание.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР