Бившият председател на Агенция Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров отива на

...
Бившият председател на Агенция Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров отива на
Коментари Харесай

Бивши шефове на АПИ отиват на съд

Бившият ръководител на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Лазар Лазаров отива на съд поради ремонта на 31-километров сектор от автомагистрала „ Марица “.

За същото, само че в качеството му на член на Управителния съвет на Агенцията, на съд отива и различен някогашен началник на АПИ - Дончо Атанасов.

Лазаров е упрекнат в умишлена занемареност, ощетила транспортното министерство с близо 31 милиона лв.. За същата сума отговорност се търси и от Атанасов, както и от различен някогашен член на Управителния съвет на Агенцията - Илиана Захариева, като обвиняването им е за без значение съпричинителство. 

Разследването е от пролетта на 2017 година - няколко месеца след изненадващата оставка без претекстове на Лазар Лазаров. 

Прокуратурата видя данни за закононарушение в това, че при настоящ през 2014 година контракт с италианска компания за ремонт на пътния сектор от автомагистрала „ Марица “ тогавашното управление на Пътната организация подписва контракт за отводняване и стабилизиране на почвата с друга компания.

Затвор от 3 до 12 години заплашват Лазар Лазаров, в случай че бъде приет за отговорен.

Наказанието за Атанасов и Захариева е отнемане от независимост - от 3 до 10 години, прецизират от държавното обвиняване.

 

Новото е, че Лазаров отива на съд дружно с Атанасов и Захариева и че прокуратурата е понижила с 10 милиона размера на вредата, нанесена на Пътната организация - до 30 милиона лв.. 

Това е трети опит делото против някогашния ръководител на АПИ Лазар Лазаров да влезе в съда. Ако делото още веднъж не бъде прекъснато, то би трябвало да бъде планувано в разпоредително съвещание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР