Бившият правосъден министър Надежда Йорданова определи като много тревожно поведението

...
Бившият правосъден министър Надежда Йорданова определи като много тревожно поведението
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: За 24 часа ГЕРБ променяше диаметрално позицията си за Митрофанова

Бившият правосъден министър Надежда Йорданова дефинира като " доста обезпокоително " държанието на ГЕРБ по проблема с поканата до Елеонора Митрофанова на първото съвещание на 48 Народно заседание.

Йорданова отхвърли да уточни поименно кои са били депутатите от ГЕРБ, отказали да я поддържат в апела ѝ съветската посланичка да не бъде канена на 19 октомври, само че изрази неодобрение от неналичието на " реакция и инстинкт " у тях.

" Вчера имахме съответни задания за решение и въпроси за разискване. Тук става въпрос за съответна бърза реакция, за инстинкт да приложиш програмата, която защитаваш. Русия е изключена от Съвета на Европа, мисля, че въпросът дали посланикът да бъде поканен, изобщо не е противоречив. Много е обезпокоително това държание на ГЕРБ - за 24 часа от няколко разнообразни представители на тази партия, която твърди, че е евроатлантическа, виждаме друго говорене - освен от позиция на детайлите, а диаметрално противоположни мнения ", сподели тя.

Само няколко часа по-рано Вежди Рашидов разгласи, че депутатите нямали право да отхвърлят покана до Митрофанова и че неналичието ѝ щяла да е сравнима с " оповестяване на война " на Русия.

Бойко Борисов реши персонално да се намеси и да разгласи, че Митрофанова " е нежелана " и от ГЕРБ в 48 Народно заседание - заплашвайки, че депутатите от най-голямата група няма да влязат в Народното събрание, в случай че тя се появи макар сигналите към нея.

В bTV Надежда Йорданова сподели, че на 13 октомври ще се организира готова нова организационна среща на парламентарните групи, на която този проблем още веднъж ще бъде подложен на разискване.

" Не става дума единствено за протокол - а за образуване на 48 Народно заседание, до момента в който в Европа има война, стартирана от Русия. Русия завзема територии от друга страна. Много е значимо първото съвещание да мине с достолепие, а не да се трансформира в спектакъл за политически цирк ", сподели тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР