Бившият правосъден министър Христо Иванов е призован за разпит в

...
Бившият правосъден министър Христо Иванов е призован за разпит в
Коментари Харесай

Христо Иванов на разпит заради системата за случайно разпределение на съдебни дела

Бившият правосъден министър Христо Иванов е свикан за разпит в Столичното разследване на бул. " Монтевидео " по отношение на следствието за централизираната система за инцидентно систематизиране на правосъдни каузи, съобщи " 24 часа ".
Състоянието на системата влезе във фокуса на внимание на прокуратурата след изработен одит, който сподели уязвимости. Изработването и внедряването на системата от компанията " Смарт Системс 2010 " е по времето, когато Иванов е правосъден министър. По негови думи пред Actualno.com обаче това е било краткотрайно решение, гласувано с цялостно единогласие от тогавашния Висш съдебен съвет. Той изясни и, че два програмни интервала се бави финансирана с евросредства цялостна деловодна система и задочно попита Висш съдебен съвет за какво!
Досъдебното произвеждане за сегашната система беше формирано преди две седмици. През 2016 година, съгласно одита, имало и два опита за пробив на електронната система.
Преди Иванов на разпит се яви и Васил Величков, който по това време бил показан на Висш съдебен съвет като външен специалист и член на политическия кабинет на тогавашния вицепремиер Румяна Бъчварова.
Миналия четвъртък (9 април) Висш съдебен съвет реши да приключи контракта с компанията и незабавно да откри друга, която да в профил уязвимостите в системата.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР