Бившият попечител на Университета на Пенсилвания Вахан Гурегян призовава Лиз

...
Бившият попечител на Университета на Пенсилвания Вахан Гурегян призовава Лиз
Коментари Харесай

Кризата в UPenn се задълбочава: Бивш попечител призовава президента да подаде оставка като гаранция за донори

Бившият настойник на Университета на Пенсилвания Вахан Гурегян приканва Лиз Магил, президент на учебното заведение на Ivy League, да се отдръпна и предизвести, че реакцията на могъщи донори евентуално ще се утежни поради възходящия звук по отношение на това по какъв начин учебното заведение се е справило с обвиняванията в антисемитизъм в кампуса.

„ Тя е небрежна и в действителност не може да бъде президент на един от осемте най-елитни университета в света “, сподели Гурегиан, магнат на чартърно учебно заведение, пред CNN в телефонно изявление в сряда.

Все по-голям лист от високопоставени донори отдръпнаха финансирането си от Пен, потвърждавайки, че Магил и нейната администрация не са отишли ​​достатъчно надалеч, с цел да осъдят литературния фестивал Палестина написа, който се организира предишния месец в кампуса. Лидерите на UPenn признаха, че събитието включва оратори с история на правене на антисемитски забележки, издавайки изказване преди фестивала, осъждащо антисемитизма като цяло – само че не и съответно фестивала.

В резултат на офанзивата на Хамас против Израел, недоволството на донорите се усили бързо, защото те твърдяха, че университетът не се бори задоволително с антисемитизма в колежа.

Призивът за оставката на Магил идва, откакто самият Гурегян се отдръпна от настоятелството в края на предходната седмица в символ на митинг против отговора на учебното заведение на палестинския книжовен фестивал, който се състоя предишния месец, преди терористичните офанзиви на Хамас против Израел.

Вахан Гурегян, някогашен университет в Попечител на Пенсилвания, приканва Лиз Магил, президентът на учебното заведение Ivy League, да се отдръпна на фона на задълбочаващата се реакция на донорите. class= Вахан Гурегян, някогашен настойник на Университета на Пенсилвания, приканва Лиз Магил, президентът на учебното заведение Ivy League, да се отдръпна на фона на задълбочаващата се реакция на донорите. От CSMI

Като настойник Гурегян беше измежду хората, виновни за окончателното утвърждение на Магил да стане деветият президент на университета предходната година.

„ Това е гигантска интервенция. Някои хора не стават за тази работа. Може би сме избрали неверния човек. Може би е време тя да си тръгне. Мисля, че е по този начин “, сподели Гурегян, който е създател и основен изпълнителен шеф на оператора на чартърни учебни заведения CSMI Consulting Group, пред CNN.

Гурегиан добави, че не знае дали Скот Бок, който ръководи настоятелството на учебното заведение, би трябвало да остане, тъй като и той носи отговорност.

Дарителите стачкуват с чековите си книжки

Фестивалът Palestine Writes се оказа гръмоотвод за рецензии в един от най-престижните университети в Америка и оповестеният катализатор за поредност от видни поддръжници да спрат финансовата си поддръжка.

Милиардерът Марк Роуън, някогашният дипломат на Съединени американски щати Джон Хънтсман, рисковият капиталист Дейвид Магерман и милиардерът от хедж фондовете Клиф Анес дадоха обещание да затворят чековите си книжки.

„ Хората просто ще изключат този кран. Това е значимо, значимо нещо за университет с такава големина “, сподели Гурегян. „ Ще виждате ден след ден огромни донори да притеглят поддръжката си от Университета в Пенсилвания. Това е обстановка, в която тя не може да преживее това.

 Президент на Университета на Пенсилвания М. Елизабет Магил Президентът на Университета на Пенсилвания М. Елизабет Магил Shutterstock

Повратната точка за Gureghian беше писмото на милиардера Роналд Лаудър, обявено за първи път от CNN, до Magill по-рано тази седмица. В това писмо Лаудър, изтъкнат покровител на Пен, разкрива, че е направил особено посещаване във Филаделфия, с цел да се опита да убеди Магил да анулира фестивала Palestine Writes и две следващи телефонни позвънявания в това изпитание.

„ Казах ви, че поканените на събитието са имали история освен на мощни антиизраелски пристрастия, само че и на прям антисемитизъм. Вече сте били наясно с огромна част от това “, написа Лаудер в писмото.

Гурегиан твърди, че Магил е трябвало да се обърне към борда на попечителите в този миг, с цел да потърси техния съвет дали да организира фестивала Palestine Writes.

„ За нея беше тестване да разбере дали това ще бъде наред. Не е нужно да си президент на годината, с цел да схванеш това “, сподели Гурегиан, добавяйки, че Магил „ сигурно “ би трябвало да подаде оставка. „ Лиз обикаляше квартала. Това не е първото й родео. Но явно Лиз не е подготвена за тази работа.

Дебат за свободата на словото, антисемитизма

Magill освен беше изправен пред напън от Lauder и други съперници на фестивала Palestine Writes. Имаше и гласови поддръжници на събитието, в това число даже някои членове на еврейската общественост.

Дни преди фестивалът да стартира на 22 септември, десетки еврейски членове на общността UPenn писаха на Магил, с цел да изразят своя „ възторг “ за събитието и даже подлагаха на критика нейното наказание на антисемитизма. Три дузини членове на факултета на UPenn също написаха писмо в студентския вестник The Daily Pennsylvanian в поддръжка на фестивала Palestine Writes.

Организаторите на фестивала Palestine Writes отхвърлиха да приема антисемитизъм, съгласно The ​​Daily Pennsylvanian.

Попитан за рецензиите на Gureghian, UPenn препрати CNN към изказване на Magill, оповестено във вторник, в което се споделя, че учебното заведение има „ морална отговорност да се бори с антисемитизма и да образова нашата общественост да разпознава и отхвърля омразата във всичките й форми “.

В ново известие в сряда Магил се обърна към демонстрациите в кампуса, които идват във време, когато „ доста членове на нашата общественост са уплашени и изпитват голяма болежка “.

„ Речта на омразата няма място в Пен. Няма място. Категорично съдя речта на омразата, която очерня другите като противоречаща на нашите полезности “, сподели Магил. „ В този драматичен миг би трябвало да почитаме болката на нашите съученици и сътрудници и да признаем, че нашата тирада и дейности имат силата както да навредят, по този начин и да излекуват нашата общественост. Трябва да изберем изцелението, да се противопоставяме на тези, които биха ни разделили и вместо това да се почитаме и да се грижим един за различен. ”

Бок, който ръководи съвета на попечителите на UPenn и служи като основен изпълнителен шеф на капиталовата банка Greenhill & Co., сподели в изказване в понеделник, че десетки сегашни и някогашни попечители на UPenn са се събрали за двойка виртуални диалози през последните дни, с цел да обсъдят обстановката и да чуят от Магил.

„ Единодушното мнение на събралите се беше, че президентът Магил и нейният действителен академични управителен екип са вярната група, която да поведе университета напред “, сподели Бок.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР