Бившият полузащитник на Славия Янис Карабельов се връща в българското

...
Бившият полузащитник на Славия Янис Карабельов се връща в българското
Коментари Харесай

Национал подписа в Ботев Пловдив

Бившият полузащитник на Славия Янис Карабельов се връща в българското състезание и ще подпише с тима на Ботев Пловдив. Договорът сред халфа и „ жълто-черните “ ще бъде публично подписан на следващия ден, когато ще стане и представянето пред медиите, твърди Българска телеграфна агенция.

27-годишният централен полузащитник идва в efbet Лига след два сезона в унгарското състезание за тима на Кишварда, където записа 59 мача и вкара три гола. Преди това е носил екипите на родния си Славия, с който има 138 мача и 9 попадения, както и за шест месеца е бил чартърен в Царско село.

Карабельов има 12 мача за националния тим на България, за последно беше извикан от селекционера Младен Кърстаич за европейските квалификации с Черна гора и Унгария през март.

През това лято софиянецът е имал предложение и от кипърския Неа Саламина, което обаче отхвърля, защото офертата на Ботев Пловдив е с по-добра финансова част.

Карабельов ще бъде и първото ново лятно попълнение за Ботев Пловдив и първи състезател, поискан и притеглен персонално от новия треньор на отбора Станислав Генчев.

Даниел Кайзер към този момент подписа 2-годишен контракт с „ канарчетата “.

Това ще е втори престой на полския вратар в „ жълто-черния “ клуб.

Вратарят бе при пловдивчани в интервала 2017 – 2019 година, като записва 55 мача и завоюва Суперкупата на България.

След като бе в Ботев, 31-годишният вратар мина в тима на Сласк (Вроцлав), а за последно бе в Арка (Гдиня), където изигра 59 мача.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР