Бившият полски премиер заяви, че ще направи всичко“, за да

...
Бившият полски премиер заяви, че ще направи всичко“, за да
Коментари Харесай

Туск: Русия има полза от по-слаб ЕС

Бившият полски министър председател съобщи, че ще „ направи всичко “, с цел да резервира Полша в Европейски Съюз, в първото си телевизионно изявление след завръщането си в полската политика.

В изявление по частната телевизия TVN24 някогашният началник на Европейския съвет съобщи, че водачът на партия " Право и правдивост " " постоянно се е представял за антируски политик ".

„ Вероятно парите на Европейски Съюз и към момента проевропейските настроения измежду гласоподавателите на PiS са единствените спирачки, които пречат на PiS и Качински да изоставен намерено Европейския съюз “, добави Туск.

Той засегна продължаващия спор сред Полша и Европейски Съюз по отношение на действието на Дисциплинарната камара на Върховния съд и неотдавнашното решение на Съда на Европейски Съюз.

„ Имаме работа с PiS, които непрекъснато обтягат връзките сред Полша и Европейски Съюз и неговите институции “, сподели той. „ Целта ѝ е да отслаби Европейския съюз, да отслаби взаимните връзки, да подкопае престижа на институцията и в последна сметка това да докара до овакантяване на Полша от Европейски Съюз и несъмнено по-слаб Европейски Съюз “, добави Туск.
 Доналд Туск: Очаквам от Борисов очевидно повече увереност в битката против корупцията и олигархичната система Доналд Туск: Очаквам от Борисов очевидно повече увереност в битката против корупцията и олигархичната система
Председателят на Европейската национална партия Доналд Туск сподели в телефонно изявление за Рикард Йозвяк от Радио Свободна Европа, че чака...

„ Полша не е сама в това, имаме и Унгария на “, сподели още Туск, отбелязвайки, че „ в случай че още страни се опитат да навредят на личния си Европейски Съюз, това може да значи краят на тази организация “.

Според Туск ръководещите партии в Полша и Унгария „ било съзнателно или инцидентно, вървят ръка за ръка с Русия, която не възразява против по-слаб Европейски Съюз като своя стратегическа цел “.

Изпълняващият длъжността ръководител на Civic Platform (PO) загатна също диалозите си с някогашния министър председател на Англия Дейвид Камерън.

„ Европейският съюз няма да се разпадне вдругиден, това са процеси, които могат да лишават години. Но си припомням диалозите с Дейвид Камерън, когато той сподели: „ Не се опасявайте, несъмнено няма да напуснем Съюза “. Изведнъж, след шест месеца, се случи нещо обратно на желанията на ръководещите ”, сподели Туск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР