Бившият полицай Дерек Шовин е заплашен от до 40 години

...
Бившият полицай Дерек Шовин е заплашен от до 40 години
Коментари Харесай

Тръгна делото за убийството на Джордж Флойд

Бившият служител на реда Дерек Шовин е застрашен от до 40 години затвор , в случай че бъде наказан за ликвидиране на Джордж Флойд на 25 май 2020 година, разкри АП.

Шовин е упрекнат, че с полицейска хватка е задушил цветнокожия Джордж Флойд по време на ареста му.

Съдията Питър Кейхил закле 12-те правосъдни заседатели и двама заместници в строго охранявана правосъдна зала на Минеаполис.
 Започва процесът за убийството на Джордж Флойд
Започва процесът за убийството на Джордж Флойд

Полицаят Шовин е с повдигнати серия обвинявания за ликвидиране

Адвокатът на служителя на реда Шовин - Ерик Нелсън, помоли правосъдните заседатели да пренебрегват политиката и обществените въпроси при разглеждането на делото.

" В тази правосъдна зала няма политическа или обществена идея ", съобщи Ерик Нелсън, отхвърляйки обвиняванията, че Шовин е умъртвил Флойд.

Днес в правосъдна зала беше показано видео от въпросния ден. Лентата още веднъж сподели по какъв начин Джордж Флойд споделя, че не може да диша.

в Минеаполис, откакто полицейски чиновник, при опит да го задържи, е притискал с коляно гърдите му, в резултат на което мъжът е умрял от задушаване. По данни на следствието, той е бил задушаван в продължение на 9 минути. Гибелта му провокира необятен публичен отзив, от който се зароди придвижването Black lives matter (в превод - черните животи имат значение).
 Семейството на Джордж Флойд ще получи 27 млн. $ обезщетения за гибелта му
Семейството на Джордж Флойд ще получи 27 млн. $ обезщетения за гибелта му

Градският съвет на Минеаполис гласоподава сумата...

Полицаят, предизвикал гибелта му - Дерек Шовин, беше упрекнат в ликвидиране втора степен, което значи умишлено , само че без желание да аргументи гибелта му.

Обвинението обаче включва демонстрация на равнодушие към човешкия живот. Още трима служители на реда бяха упрекнати в съучастничество.

Всички обвинени може да бъдат наказани на отнемане от независимост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР