Бившият полеви командир на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР)

...
Бившият полеви командир на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР)
Коментари Харесай

Бившият полеви командир на ДНР Игор Стрелков е задържан в Москва

Бившият полеви пълководец на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) и офицер от Федералната работа за сигурност (ФСБ), Игор Стрелков (познат още като Гиркин), беше арестуван от чиновници на реда в Москва, заяви РБК, цитирайки два източника от правоохранителните органи и неговия юрист.

По информация на изданието, Стрелков е бил арестуван към обяд след обиск в дома му. Съпругата му, Мирослава Регинская, удостовери задържането.

В формален пост в канала на Стрелков в Telegram, неговата брачна половинка показа: " Днес към 11:30 при нас са пристигнали представители на Следствения комитет. По това време не бях у дома. Малко по-късно, съгласно портиерката, те взели брачна половинка ми под мишниците и го отвели в незнайна посока. От другари съумях да схвана, че брачният партньор ми е упрекнат по член 282 от Наказателния кодекс на Руската федерация (екстремизъм). Не знам нищо за местонахождението на брачна половинка ми, той не се свърза. "

Предварителни данни от РБК указват, че задържането на Стрелков е било по искане на някогашен чиновник от ЧВК " Вагнер ".

Стрелков бил прочут със своята дейна поддръжка за съветската военна акция против Украйна, само че напоследък, изключително военното командване, за неуспехите по време на военните интервенции в Украйна. През ноември 2022 година, съдът в Хага го призна за отговорен за злополуката на  в небето над Донбас през юли 2014 година и го осъди на пожизнен затвор, дружно с двама хипотетични съучастници.
 Централно разузнавателно управление на САЩ: Путин печели време, до момента в който приготвя отмъщението си за Пригожин
Централно разузнавателно управление на САЩ: Путин печели време, до момента в който приготвя отмъщението си за Пригожин

Руският президент счита, че отмъщението е ядене, което се сервира студено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР