Бившият почетен президент на украинския производител на авиационни двигатели Мотор

...
Бившият почетен президент на украинския производител на авиационни двигатели Мотор
Коментари Харесай

Олигарх иска да бъде разменен срещу украински военнопленници

Бившият почетен президент на украинския производител на авиационни мотори " Мотор Сич " Вячеслав Богуслаев желае да бъде екстрадиран в Русия на база разменната стратегия, оповестява украинската редакция на радио " Свобода ".

Радио Свобода разгласява и копие от писмо , написано от Богуслаев до Андрий Ермак, началник на канцеларията на президента на Украйна. Изявлението, написано на съветски език, е подписано: " В. И. Богуслаев, пенсионер, неработоспособен от 1-ва група. " Според изданието заявката е изпратено на 20 март 2023 година

По-рано представители на украинските управляващи не изключиха, че Богуслаев да бъде сменен за украински пленници в Русия .

От есента на предходната година Богуслаев е в следствения арест . Украинските управляващи го подозират в държавна измяна - съдействие с окупационните сили и колаборационизъм.
 Водещ в Украйна авиомагнат е арестуван за държавна измяна
Водещ в Украйна авиомагнат е арестуван за държавна измяна

Вячеслав Богуслаев е работил за Русия

По-специално Службата за сигурност на Украйна разгласява телефонни диалози на Богуслаев, които съгласно нея потвърждават, че ръководителят на завода " Мотор Сич " малко преди войната и след началото й е договарял доставката на мотори за няколко вида бойни хеликоптери и други аварийни елементи за тях за Русия .

Украинските организации писаха, базирайки се на аудиозаписите, че Богуслаев оправдана експанзията на Русия по отношение на Украйна и показва вяра, че съветската войска " ще пристигна, ще изрита Зеленски и ще си тръгне ".

Богуслаев е един от най-богатите хора в страната, управлява запорожкия промишлен колос " Мотор Сич ". Бил е народен представител във Върховната рада три пъти - от името на " Партия на районите " (с водач, който избяга в Русия през 2014 година и е с ) и един път като самостоятелен. Вячеслав Богуслаев се счита за един от най-известните и авторитетни политици в района и постоянно е именуван последният " червният шеф " на Украйна.

" Мотор Сич " е едно от водещите предприятия в света в производството на авиационни мотори, хеликоптери и промишлени газови турбини. Произвеждаше мотори за разнообразни хеликоптери Ми, както и за самолети Ил, Ан и други

Миналата седмица украинските разследващи организации оповестиха, че са разкрили скица за експорт на мотори за военнотранспортни самолети Ан-74 от Украйна за Иран .

Украинските следователи допускат, че Иран е единствено страна медиатор, а Русия може да е същинският покупател.

Авиационните аварийни елементи в Украйна подлежат на експортен надзор. Разследването допуска, че е планувано износът да бъде замаскиран по документи като експорт на съставни елементи за магистрални газопроводи. Според изявленията задграничните купувачи са дали обещание на нападателите по 400 000 $ за всеки мотор .

Според източници това може да е скица за транспорт на военни артикули от Украйна за Русия през трети страни. По всяка възможност договорката е била предопределена за поддръжката на военнотранспортни самолети на съветската войска, които и сега се употребяват за воденето на войната в Украйна.

Според проверяващи в свалени от украинската войска съветски хеликоптери са открити мотори украинско произвеждане , което значи, че Русия е купувала нужното съоръжение посредством медиатори в трети страни, заобикаляйки глобите и възбраните.

Изглежда, че Москва продължава да търси способи да доставя сериозни аварийни елементи за своята военна техника от Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР