Бившият пилот във Формула 1 Ралф Шумахер, който е и

...
Бившият пилот във Формула 1 Ралф Шумахер, който е и
Коментари Харесай

Ралф Шумахер остро атакува шефа на Хаас

Бившият водач във Формула 1 Ралф Шумахер, който е и чичо на един от водачите на Хаас – Мик Шумахер, нападна остро шефа на отбора Гюнтер Щайнер. Ралф е един от най-отявлените критици на Щайнер, като до един миг рецензиите му звучаха градивно, само че по-късно в Германия започнаха да се тормозят, че това може да навреди на Мик.

Според Шумахер, Щайнер се държи прекомерно строго с водачите на тима и е единственият, който не си прави работата както би трябвало. Ралф употребява за мотив злополуката на Антонио Джовинаци в първата петъчна подготовка – италианецът се удари след първите си три обиколки на пистата, а Щайнер разяснява, че „ най-малкото, това не е фантастично ”.

Договорът на Мик с Хаас изтича в края на сезон 2022 и от отбора дадоха да се разбере, че той има късмет да резервира мястото си, само че също по този начин е ясно, че синът на Михаел Шумахер не е любимец за втората кола на тима.
 Щайнер разкри един фактор, който може да помогне да Шумахер да остане в Хаас Щайнер разкри един фактор, който може да помогне да Шумахер да остане в Хаас
В квалификацията през вчерашния ден Мик се завъртя на първия завой в обиколката си с летящ старт до момента в който се опитваше да се измъкне от първата част на сесията, само че не съумя и приключи 19-и, а след това мина едно място напред след наказването на Гуаню Джоу.
 Хаас ще има нов общоприет спонсор за сезон 2023 във Формула 1 Хаас ще има нов общоприет спонсор за сезон 2023 във Формула 1
„ Щайнер желае неизменност в представянето на отбора, само че какво значи това – съобщи Ралф пред Sky Sports. – Моето мнение е, че целият отбор се показва добре, като се изключи шефа на тима и на притежателя. Налице е почитание сред водачи и инженери, както и сред водачите. ”
 Хаас взема решение за Шумахер след Остин? Хаас взема решение за Шумахер след Остин?
Ралф е на мнение, че Хаас би трябвало да резервира водачите си за сезон 2023, защото те към този момент имат опит и това ще помогне на отбора да прогресира в класирането.
 Джийн Хаас сподели какво би трябвало да направи Шумахер, с цел да остане в неговия тим Джийн Хаас сподели какво би трябвало да направи Шумахер, с цел да остане в неговия тим
„ Според мен, и двамата водачи се оправят добре и в Хаас ще постъпят умно, в случай че ги задържат и за 2023 – изясни Ралф. – Може би шефовете на отбора би трябвало да погледнат и на своето показване по същия сериозен метод, по който се отнасят към водачите, да създадат по този начин, че колите и тактиките им също да са верни. Да не забравяме, че отборът позволи доста неточности. Ако това се оправи и интервютата на Щайнер ще са по-лесни. Това е Формула 1, а не сериал на Нетфликс ”.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР