Бившият пилот във Формула 1 и настоящ рали шампион на

...
Бившият пилот във Формула 1 и настоящ рали шампион на
Коментари Харесай

Ковалайнен и Райконен атакуват Финландия

Бившият водач във Формула 1 и сегашен рали първенец на Япония Хейки Ковалайнен ще се състезава в рали шампионата на родната му Финландия. Ковалайнен ще кара Шкода Фабия Rally2, а негов съотборник ще е Юстус Райконен - племенник на Кими Райконен, който ще преследва купата в клас Rally4 зад кормилото на Пежо 208.

Тази година Хейки с изключение на, че взе купата на Япония, съумя да завоюва и точки в генералното класиране на рали “Япония ”, кръг от WRC, при дебюта си в шампионата на планетата.

“Винаги съм мечтал да карам рали във Финландия - изясни Ковалайнен. - Мисля, че мога да продължа да вземам участие в ралита, да, не съм Кале Рованпера, само че пък имам скорост и опит. ”

През новия сезон навигатор на Хейки ще е финландската актриса Яни Хуси, която към този момент има 2 ралита зад тила си - като навигатор на международния първенец в група Junior Сами Паяри.

За 17-годишния Райконен 2023 ще е третият сезон в рали кариерата му, а тази година той завоюва първото място в класа си в рали “Финландия ”, кръг от WRC и влезе в историята като най-младия водач, стартирал в това съревнование.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР