Бившият пилот от Формула 1 Тимо Глок е на мнение,

...
Бившият пилот от Формула 1 Тимо Глок е на мнение,
Коментари Харесай

Бивш пилот от Ф1: Audi използваха „шегата“ на Абт да се разделят с него по-бързо

Бившият водач от Формула 1 Тимо Глок е на мнение, че от отбора на Audi във Формула Е са употребявали „ шегата “ на Даниел Абт, с цел да се разделят по-бързо с него. Абт съгреши пред марката от Инголщат по време на едно от виртуалните благотворителни надпревари на Формула Е, провели се по време на паузата в шампионата, наложена от COVID-19.

Германецът сложи професионалния сим-рейсър Лоренц Хорцинг да се състезава вместо него. Измамата на Абт обаче бе бързо разкрита от уредниците на шампионата и той бе санкциониран с 10 000 евро. От Audi обаче започнаха по-драстични ограничения и уволниха своя водач, като неговото място ще бъде заето от Рене Раст. Глок обаче счита, че Audi са имали желание да пресечен трудовите си взаимоотношения с Абт още преди случая и не са могли да се въздържат при опцията за по-ранна разлъка.

„ Ако имаш водач, с който смяташ да работиш и в бъдеще, приемаш санкцията от 10 000 евро и това е “, съобщи някогашният водач на Джордан, Тойота и Върджин.

„ Всичко е доста ясно. Не желаеха да работят с Даниел в бъдеще и използваха опцията да го изгонят, най-малко това е моето мнение “, приключи германецът.

Глок също по този начин разкритикува и организацията на виртуалните надпревари във Формула Е, които имаха понижено чувство на повреди и вреди. Това докара до доста умишлени произшествия и множеството надпревари приличаха на подигравка. Това е и една от аргументите, които съгласно германеца са предиздвикали неговия млад съотечественик да си направи този „ опит “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР