Бившият пилот от Формула 1 и световен шампион за 2009

...
Бившият пилот от Формула 1 и световен шампион за 2009
Коментари Харесай

Дженсън Бътън сравни Хамилтън и Верстапен

Бившият водач от Формула 1 и международен първенец за 2009 година Дженсън Бътън направи забавно съпоставяне сред огромните противници за международната купа през тази година Люис Хамилтън от тима на първенците Mercedes и Макс Верстапен от Red Bull. Британецът съпостави „ чистия гений “, с който разполага сънародникът му, седемкратен международен първенец и някогашен съотборник в McLaren, и този на младия нидерландец.

" Макс е неоспорим гений. Ако става дума за присъщ гений, то той може би е най-надареният от всички водачи, състезаващи се през днешния ден във Формула 1. Това е моето персонално мнение, само че познавам доста хора, вътре в нашия спорт, които са съгласни с това “, разяснява Бътън.

" В същото време Хамилтън е най-силният водач на неговото потомство и в това няма по какъв начин да има две отзиви. Люис завоюва седем международни трофеи, нещо, което не би трябвало да забравяме, че звучеше като малоумен анекдот преди години. Дори и при цялостната доминация на Себастиан Фетел и четвъртата му купа никой не вярваше, че ще продължи до великото достижение на Михаел Шумахер. Въпреки всичко Люис отстъпва на Макс, когато става дума за присъщ гений. Хамилтън обаче е изцяло приключен водач и е по-добър от нидерландеца. Справка – класирането сега при водачите, където тази година си пролича най-вече силата му, макар че Red Bull имат шампионски болид “, приключи британецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР