Бившият пилот на Ред Бул Даниил Квят е на мнението,

...
Бившият пилот на Ред Бул Даниил Квят е на мнението,
Коментари Харесай

Квят: Верстапен разполага с всичко необходимо, за да доминира

Бившият водач на Ред Бул Даниил Квят е на мнението, че превъзходството на Макс Верстапен във Формула 1 през последните две години в известна степен се дължи и на желанието и способността на „ биковете “ да дават всичко нужни на нидерландския водач.

Както е известно Верстапен дойде в Ред Бул малко след началото на сезон 2016, заемайки мястото точно на Квят. Нидерландецът записа първата си победа още в първото си присъединяване с главния екип на „ биковете “, а след това се трансформира и в водач на Ред Бул.
 Квят: Ред Бул ме наръгаха в гърба при промяната с Макс Квят: Ред Бул ме наръгаха в гърба при промяната с Макс
Той завоюва своята първа купа през 2021 година след една титанична борба с Люис Хамилтън, решена в последната обиколка на последното съревнование. Втората купа на Верстапен обаче пристигна много по-лесно, защото през сезон 2022 той записа цели 15 победи (нов рекорд) и си подпечата купата цели четири кръга преди края на акцията.
 Рекордите, които Макс Верстапен и Ред Бул усъвършенстваха през 2022 година Рекордите, които Макс Верстапен и Ред Бул усъвършенстваха през 2022 година
В началото на сезон 2023 Ред Бул още веднъж показва съществено преимущество пред останалите отбори, като в първите три старта Верстапен и съотборникът му Серхио Перес записаха две двойни победи в Бахрейн и Саудитска Арабия и една победа и едно пето място в Австралия. Според Квят, който за последно се състезава във Формула 1 през 2020 година, зад тази доминация на Верстапен стоят две неща. Едното е положителната работа на екипа на Ред Бул, който малко или доста работи главно за нидерландеца, а другата е несъмнено представянето на самия водач.
 Квят разкри, че е имал предложение да заеме мястото на Райконен във Ферари Квят разкри, че е имал предложение да заеме мястото на Райконен във Ферари
„ Разбира се би трябвало да отдадем заслуженото и на Макс. Той прави страхотна работа. Много е добър в борбите гума до гума, може би е най-хубавият. Отборът му му дава всичко, от което той има потребност и което той желае, с цел да печели, само че аз мисля, че всеки може да бъде надвит в избрани условия.

„ Хората схванаха, че единственият метод да ги победят е да копират тяхната кола. Толкова е просто. Може би следващата година ще ги настигнат, само че през тази Ред Бул ще са надалеч напред. Може би в края на годината, с развиването на колите, ще забележим смаляване на разликите, само че съгласно мен те ще продължат да преобладават. Да не забравяме и мотора на Хонда, който е страховит. В Ред Бул разполагат с всичко належащо “, сподели Квят при присъединяване си в подкаста Track Limits.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР