Бившият омбудсман и ексдепутат Мая Манолова внася искане до Комисията

...
Бившият омбудсман и ексдепутат Мая Манолова внася искане до Комисията
Коментари Харесай

Мая моли Илияна Йотова да помилва Десислава Иванчева

Бившият омбудсман и ексдепутат Мая Манолова внася искане до Комисията по помилването, ръководена от президентството за тогавашната кметица Десислава Иванчева, която през днешния ден отпътува за Сливенския затвор, с цел да изтърпи окончателната присъда от Върховен касационен съд за 6 години решетки. Комисията към " Дондуков " 2 е поверена в ръцете на някогашната съпартийка на Манолова - Илияна Йотова. 


Осъдените Иванчева и Биляна Петрова 

" Присъдата на Десислава Иванчева от 6 години затвор е несъразмерна и несправедлива. Виновна или не, съдът реши след най-знаковото дело на спецпрокуратуратурата, след демонстративен арест, вериги и години по пандизите ", отбелязва Манолова. 

Според нея 5 години след ареста е време за взаимност, тъй като Иванчева е майка на дете на едвам 1 година, чиято орис остава под въпрос. 

" За всички е ясно, че през тези години тя понесе отговорност и няма да извърши закононарушение, а присъдата е незаслужено сурова. Като омбудсман съм посещавала пандиза в Сливен и мога да потвърдя за неприятните условия там. Затова ще отправим искане до президентството за опрощение на Иванчева ", заяви някогашният народен бранител. 

Десислава Иванчева бе претендент за кмет на София редом с Манолова през 2019 година Тогава Мая излезе на балотаж против Йорданка Фандъкова, а актуалната затворничка я поддържа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР