Бившият общински съветник от ГЕРБ в Царево Георги Атанасов е

...
Бившият общински съветник от ГЕРБ в Царево Георги Атанасов е
Коментари Харесай

Бивш общински съветник от ГЕРБ е инвеститорът във вилите в Арапя

Бившият общински консултант от ГЕРБ в Царево Георги Атанасов е вложителят, който строи 15 вили в боровата гора край къмпинг " Арапя ". 
 Спряха противоречивите градежи на Арапя, Алепу и Градина  Кметът на Царево: На Арапя ще има 13 вили. Няма да се изяснявам, всичко е законно
Той заяви, че в действителност се отстраняват единствено рисковите за хората изгнили и остарели дървета. " Има сигнали от няколко години, че се пали гората тук от дивото къмпингуване, може да се видят дърветата. Тези дървета по този начин или другояче са отпътували. Ние не ги режем, отстраняваме това, което по този начин или другояче към този момент не е живо дърво ", разяснява Атанасов пред bTV.

Инвеститорът изясни още, че в началото е закупен план, който предвиждал застрояването на 25 000 квадрата от местността с голям брой шестетажни хотели. " Сега обаче планът е за 15 къщи от по 150 квадрата със непокътната цялата растителност, която виждате ", съобщи той.

" Закупихме план, който беше за 25 000 квадрата с влезнало в действие позволение за градеж за голям комплекс, който след диалози в общината се разбрахме, че въобще това нещо не може да мине и че гората би трябвало да се резервира. И по тази причина сме сменили целия план и сме създали едноетажни и двуетажни еднофамилни къщи, съобразени с цялата растителност в района " съобщи той.

Кмета на Царево Георги Лапчев, който също по този начин е някогашен началник на горското стопанство в града, означи, че не би трябвало да се строи там и прокуратурата е сезирана, само че всичко е изрядно по документи.  " Виждам гора, само че на документи е друго - това е урбанизиран терен, урегулиран аграрен парцел. Некоректно е да се приказва, че е почнало в този момент всичко ", коментира той и добави, че не би трябвало да се подчиняваме на това, което споделят обществените мрежи.

Лапчев е на мнение, че казусът се политизира поради идните избори. Той добави още, че вложителят е съгласувал дейностите си с екологичното законодателство, само че въпреки всичко следва самостоятелният орган да се произнесе.

На въпрос за познанството му с вложителя по линия на ГЕРБ, Георги Лапчев отговори, че напълно незадълбочено си го спомня.  " Този господин беше в политическия живот на страната ", само че след това той " избрал своя път, преди да придобие този парцел ", изтъкна кметът на Царево. 

Директорът на държавното горско стопанство в Царево също съобщи, че местността не е горска територия, защото не е включена в новия горскостопански проект.

По-рано през днешния ден стана ясно, че противоречивите градежи по Южното черноморие, които провокираха отвращение в последните дни, са краткотрайно спрени. Инвеститорът, който трябваше да построи ресторант, магазини и паркинг на брега при къмпинг „ Градина ”, се отхвърля от плана. Строителството на " Арапя " и " Алепу " пък е спряно от контролните органи, само че единствено краткотрайно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР