Бившият областен управител на Варна Благомир Коцев публикува във фейсбук

...
Бившият областен управител на Варна Благомир Коцев публикува във фейсбук
Коментари Харесай

Бившият губернатор на Варна: В чий интерес е отмяната на заповедта ми за колите по Крайбрежната алея

Бившият регионален шеф на Варна Благомир Коцев разгласява във фейсбук свое мнение, по отношение на анулацията на настоящия губернатор Марио Смърков на неговата заповед, касаеща придвижването на коли в Крайбрежната алея. На това се натъкна в мрежата кореспондент на Varna24.bg .

Вчера Смърков анулира заповедта, забраняваща придвижването на коли по Крайбрежната алея. Тя бе издадена преди година от неговия предходник Благомир Коцев и се отнася за сектора от Рибарския плаж до Втора буна.

Причината за решението на Смърков са мнения от Министерството районното развиване и ДНСК, че правата е улица. От това следва, че ръководството й е в отговорността на кмета на Община Варна и той е способният орган, който може да забрани трафика. Това би трябвало да стане в 14-дневен период, като до тогава достъпът на коли до алеята ще остане неразрешен.

Ето коментара на Благомир Коцев. Varna24.bg го разгласява без редакторска интервенция:

Уважаеми съграждани,

В последните си дни на поста, служебният Областен шеф на Варна - господин Смърков, направи немислимото. Отмени заповедта, с която стопирах автомобилното придвижване по крайбрежната алея и трансферира решението в ръцете на кмета Портних. В чий ли интерес е това?! Със сигурност не и в публичен!

Вероятният претекст на регионалния да овласти Портних да взема решение в интерес на колите или в интерес на хората, е частният блян на Смърков към управителен пост след локалните избори. А с какво му е скъп на Портних още един проблем с коли в пешеходна зона? Много просто - и в двата случая ще извлече дивиденти:

1. Ако върне назад колите, ще угоди на заведенията, които предходната година се опълчиха гневно против новия режим.

2. Ако продължи възбраната, то най-сетне ще се похвали, че някъде въпреки всичко е спрял някакви коли. Аз персонално залагам на този сюжет.

Що се отнася до формалните причини на Смърков за анулация на заповедта - те са смехотворни. Решил да отхвърли мнението на по-висшата инстанция - Министерство на регионалното развитие и да схване това на по-нисшата РДНСК. Ей, по този начин - тъй като единият отговор повече му подхожда.

Всичко това идва 10 дни откакто потърсих сметка от Областния дали има някакъв прогрес по отношение на облагородяване на крайбрежната алея и желаех допускане на цивилен начинания за разчистване, ремонт и естетизация на зоната. Е, отговорът на този публичен напън е повече от сладкодумен. Не единствено, че няма да облагородяват зоната, ами възнамеряват да върнат колите. Режим, който с общи сили имам вяра, че няма да позволим да се върне в оня грозящ живота на пешеходците тип.

И преди някой да побърза да дефинира моите дейности като чисто политически, ще припомня че със заповедта си стопирах придвижването на коли в частта от крайбрежната алея, която е повече от разумно да бъде само и единствено пешеходна заради нейните особености. Такива бяха и рекомендациите на КАТ. Със същите причини можех да огранича придвижването и в частта от слизането по ската до огромния паркинг, само че това нямаше да е нито заслужено за бизнеса, нито в интерес на публичния интерес, тъй като паркингът дава досегаемост за жителите, освен това към момента изцяло гратис. Отделна тематика е, че тази права остава конфликтна, защото нейният габарит не разрешава по едно и също време придвижване на пешеходци, велосипедисти и коли. Не и безвредно такова. Ако Смърков искаше да стори нещо потребно, можеше да търси решение на този въпрос.

Както се пее в познатата ария: " Хора и улици, град като град ". В това желаят да трансфорат Варна. Но тук е Морската столица и с изключение на улици има море, плажове и алеи. Явно ще го научим по сложния метод.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР