Бившият областен управител на Шумен Валентин Александров, който беше освободен

...
Бившият областен управител на Шумен Валентин Александров, който беше освободен
Коментари Харесай

Освободен областен става общински съветник, ГЕРБ против

Бившият регионален шеф на Шумен Валентин Александров, който беше освободен от поста преди седмица след злополука и отвод от тест с дрегер, става общински консултант. ОИК Шумен със свое решение го утвърждава за определен от листата на коалиция " Българска социалистическа партия за България " и следва той да постави клетва на идното съвещание на локалния парламент. Ситуацията провокира светкавична реакция от ГЕРБ, които в декларация упорстват Александров да се откаже от пълномощията на общински консултант: " Не деградирайте институцията Общински съвет Шумен със своето наличие ". Това написа в документа и се задава въпросът: " Пиян ли бяхте? "
До тази развръзка и свободно място в Общинския съвет на Шумен се стигна, откакто съветникът от Българска социалистическа партия Венцислав Венков зае поста регионален шеф и по закон трябваше да излезе от локалния парламент. Следващият в листата се отхвърли пред ОИК и се стигна до 13-я Валентин Александров.
Както " Труд " писа, някогашният към този момент регионален на Шумен се удари в мантинела с персоналния си автомобил на 6 ноември по здрач. Отказа проба с дрегер, а пробата му за опиати беше негативен. В града незабавно се заприказва, че ще бъде заменен, а Александров подаде оставка на 9 ноември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР