Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри
Коментари Харесай

Мъри с голяма крачка напред

Бившият номер 1 в международната класация по тенис Анди Мъри доближи за първи път до четвъртфинал в шампионат на АТП от три години насам. Участващият с "уайлд кард " Мъри отстрани канадеца Вашек Поспишил с 6:3, 6:3 на конкуренцията във френския град Метц.

Така шотландецът, който в последните години е малтретиран от съществени травми, още веднъж се класира измежду най-хубавите осем в съревнование от Тура от края на септември 2018 година в Шънчжън.

"В последно време вземам участие по-често в шампионати и тялото ми се усеща добре. Започнах да натрупвам убеденост, виждам разиграванията по-добре и намирам способи да ги отиграя по-правилно, което е ужасно. Имаше време, изключително през предходната година, когато бях комплициран, тъй като не виждах по какъв начин да развъртвам добре точките, което постоянно е било моята мощ. Затова и не се усещах удобно на корта, само че към този момент положителното ми възприятие стартира да се връща и мисля, че това ще помогне за подобряването на резултатите ми ", разяснява 34-годишният тенисист.

Шотландецът взе първия сет със серия от четири следващи гейма, а във втората част той навакса ранен пасив от 1:3 и с поредност от пет гейма стигна до триумфа.

"Опитвах да го карам да работи крепко при неговото подаване. Той има отличен първи сервис и обича да диктува разиграванията още от първата точка. Целта ми беше да вкарам оптимален брой ретури и да се възползвам от всеки късмет при второто му подаване. Мисля, че се оправих добре ", сподели още Мъри.

Поставеният под №2 в схемата Пабло Кареньо Буста също се класира за четвъртфиналите след победа със 7:5, 7:6(2) над шведа Микаел Име.Буста избави всичките девет благоприятни условия за пробив на противника, в това число и два сетбола при 4:5 в първата част, след което направи серия от шест следващи гейма, с цел да вземе сета и дръпне с 4:0 във втория, което се оказа решаващо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР