Бившият номер 1 в света Анди Мъри постигна първа победа

...
Бившият номер 1 в света Анди Мъри постигна първа победа
Коментари Харесай

Мъри без проблеми на старта в Сидни

Бившият номер 1 в света Анди Мъри реализира първа победа в Австралия за последните три години, откакто победи норвежкия квалификант Виктор Дурашович с 6:3, 6:1 и се класира за втория кръг на интернационалния шампионат по тенис в Сидни с награден фонд 521 хиляди $. Мъри загуби от Факундо Багнис в първия си мач за новия сезон предходната седмица в Мелбърн, само че се показа чудесно против Дурасович и завоюва след единствено 72 минути на корта.

"Тук изискванията са идеални условия. Все едно играеш на закрито. Надявах се да имам повече мачове в Мелбърн предходната седмица, само че това не се случи. За благополучие уредниците на шампионата и Тенис Австралия се съгласиха да ми дадат "уайлд карт " и опцията да играя тук, за което съм извънредно признателен ", сподели Мъри след дуела.

Мъри, чиято последна победа в Австралия е против Джеймс Дъкуърт в Бризбейн през януари 2019-а, ще играе в идващия кръг против втория подложен Николоз Басилашвили от Грузия.

"За първи път съм в Сидни, това е доста хубав град. Аз обикалям от доста дълго време и е хубаво да пристигам на нови места. Бях чувал доста за него и не съм отчаян ", добави Мъри.

Американецът Брендън Накашима отстрани Иржи Весели със 7:6(2), 7:6(0), Себастиан Баес се оправи с Кристофър О'Конъл с 6:3, 6:1, а Денис Кудла реализира триумф над Федерико Делбонис с 6:3, 6:1.

Испанецът Педро Мартинес победи Алексей Попирин с 6:4, 6:4, а номер 6 Душан Лайович завоюва против Алехандро Давидович Фокина със 7:6(5), 6:4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР