Бившият номер 1 в света Анди Мъри е отказал да

...
Бившият номер 1 в света Анди Мъри е отказал да
Коментари Харесай

Анди Мъри отказа турнира в София

Бившият номер 1 в света Анди Мъри е отказал да взе участие на шампионата в София, който ще се организира през февруари идната година. Мениджърът на шотландеца Мат Джентри удостовери пред Sportal.b g, че уредниците на надпреварата са поканили двукратния първенец на " Уимбълдън " и двете страни са водили диалози. От щаба на Мъри са решили, че присъединяване на шампионата в България не е удачно за графика на тенисиста.

" Анди Мъри няма да взе участие в идващото издание на шампионата в София, само че не се знае в бъдеще ", показа Джентри пред Sportal.bg . " Познаваме добре уредниците на шампионата. Водихме диалози с и ще приказваме с тях още веднъж на някакъв предстоящ стадий ", добави той.

Надпреварата в София е от ранга ATP 250, като това равнище не е атракция за най-хубавите тенисисти, само че главният проблем са датите на шампионата - 4-10 февруари 2019. Той се организира незабавно след завършването на Откритото състезание на Австралия, а множеството тенисисти избират да си вземат отмора в този интервал.

По всичко проличава, че Григор Димитров още веднъж ще пропусне шампионата. Българинът ще играе в Австралия, а по-късно е декларирал присъединяване в Ротердам, който се организира седмица след надпреварата в София. При единственото си присъединяване на родния шампионат Григор завоюва купата, а неговото наличие подвигна доста рейтинга и финансовите приходи на шампионата.  Sofia Open 2018 - Стан Вавринка - Виктор Троицки @@@
Организаторите на " София Оупън " имат огромно предпочитание да доведат най-малко една огромна звезда в София. Миналото издание те съумяха в последния миг да обезпечат наличието на швейцареца Стан Вавринка. Той е вид и за идната година, както и някои от тенисистите, които отпаднат рано в Австралия. През 2018 година малко преди шампионата бе отправена покана и към Новак Джокович. Шансовете на сърбина за следващата година са още по-малки, защото той е в страхотна форма и надали ще завърши рано присъединяване си в Мелбърн.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР