Бившият номер 1 в мъжката тенис-ранглиста на АТР Роджър Федерер

...
Бившият номер 1 в мъжката тенис-ранглиста на АТР Роджър Федерер
Коментари Харесай

Тенисът очаква с нетърпение завръщането на Роджър Федерер

Бившият номер 1 в мъжката тенис-ранглиста на АТР Роджър Федерер съобщи през днешния ден, че има намерение да се върне на корта в публично съревнование идната седмица на шампионата Катар Оупън в столицата на емирството Доха. Това ще бъде първо присъединяване за 20-кратният първенец от Големия шлем след една година пауза.

Швейцарецът не е играл от провалянето от Новак Джокович на полуфинала на Откритото състезание на Австралия през 2020-а година, от който миг насам пък два пъти се подлага на интервенции на коляното.

— Roger Federer (@rogerfederer)

" Измина една година от последното ми пътешестване до което и да е събитие в света на професионалния тенис и съм доста разчувствуван ", споделя Федерер в Twitter от летището преди пътуването си до Доха. " Това е може би и моментът да благодаря на всички тези хора, които направиха това допустимо. Пътят беше дълъг и тежък. Все още не съм в оптимално положение, само че съм добре. Тренирах добре в последните седмици и дни и съм напряко цялостен с възторг, споделя още Федерер.

След Откритото състезание на Катар, Федерер би трябвало да играе на шампионата Dubai Duty Free в прилежащото петролно емирство Дубай седмица по-късно преди да се върне в Европа за сезона на червени кортове, който би трябвало да бъде ускорение на формата му преди шампионата Открито състезание на Франция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР