Бившият ни волейболен национал и капитан на лъвовете Владимир Николов,

...
Бившият ни волейболен национал и капитан на лъвовете Владимир Николов,
Коментари Харесай

Владо Николов: Когато носиш няколко дини под една мишница, не се получават нещата

Бившият ни волейболен национал и капитан на " лъвовете " Владимир Николов, който съвместяваше две функционалности в Левски – президент и треньор на мъжкия тим, към този момент е само и единствено началник на " сините ". Николов разгласи своето решение да се отдръпна от поста на селекционер преди два дни, като някогашният ни национал Андрей Жеков пое поста старши-треньор на мъжкия тим на левскарите. Владимир Николов съобщи в изявление за BGvolleyball.com, че това не е случаен ход, подбуден от някаква обстановка, а умишлено премислено решение.

- Владо, за какво се стигна до тази обстановка и рокадата на треньорския пост?
- Това беше планувано доста от дълго време. Още когато привлякохме Андрей Жеков във ВК Левски, ние взехме решение, че ще го приобщим дълготрайно, за доста време напред. Идеята ни бе първоначално той да работи като треньор в школата на клуба, тъй като всеки би трябвало да измине избран път с цел да придобие нужните умения и рутина, и да натрупа опит. Да не бъде претрупан с огромна отговорност още през цялото време на идването си в Левски. Шест месеца по-късно преценихме, че той към този момент е подготвен за тази отговорност и е време да застане отпред на мъжкия тим. Всички подхванати дейности в тази тенденция са планувани, закономерни и добре премислени.

- Защо тъкмо в този момент се случи и предизвикано ли е от нещо?
- Не, не е предизвикано от нищо, или от някого. Просто дружно с нашите сътрудници преценихме, че в този момент е пристигнал точният миг това да се случи. Идеята е, че би трябвало да има разнообразни хора на разнообразни постове в един клуб с цел да се прави работата по-най-добрият метод и да има успеваемост. Трудно е да бъдеш президент, треньор и скаут по едно и също време, както бях аз в тази ситуация. Когато носиш няколко дини под една мишница, е мъчно да се получават нещата. Искаме Левски да се трансформира в изцяло професионален клуб. Да се развива във възходяща посока и да бъде работлив на всяко едно звено. А когато вършиш няколко работи по едно и също време, не се получават нещата на нужно равнище. Така, че няма драми, аз ще се заема напълно с организационна активност в клуба, с цел да може всичко да си пристигна на мястото.

- Все отново нямаше ли някакви опасения, че " хвърляте " в дебют Андрей Жеков тъкмо против един от най-класните тимове в България – Хебър (Пазарджик)?
- Не, никакви. Всички знаем, че Хебър има доста класен тим. Разликата сред двата състава е сензитивна, в интерес на противника. Дадохме си ясна сметка за това, тъй че не е имало някакви огромни упования за този мач, още повече, че имахме контузени играчи.

- Какво се случва с Левски, направихте неоснователен старт в шампионата?
- Това, което се случва, са съществуването на доста контузии в състава и това, че не можахме да разчитаме на едни от най-опитните волейболисти в тези мачове. Нещо не върви в здравословен проект. Повтаря се до известна степен обстановката от предходната година, когато едновременно се контузиха доста състезатели. Двама с отчасти раздран мускул, един със строшен пръст, един от състезателите с 39 градуса тъкмо за мач с ЦСКА. Това несъмнено повлия на нашето показване. Възстановяват се момчетата към този момент и мощно се надявам да няма повече такива неща.

- Как възприе загубата от ЦСКА?
- Естествено, че не ми е прелестно. Само два дни преди този момент, като гледах тима ни по какъв начин тренира и по какъв начин върви, бях уверен, че ще победим. Но по този начин се случи, че в този мач действително играхме без Смилен Мляков, Методи Ананиев и Трифон Лапков. Все съществени състезатели, ситуацията бе проблематично и напряко трагично. ЦСКА също имат проблеми, само че те имат умел състезател като Христо Цветанов, имат Теодор Тодоров, който е с доста съсловия над българското състезание, имат Иван Колев и Влади Станков.

- Как реагираха играчите на Левски на треньорската рокада?
- Те са експерти, би трябвало да бързо да се приспособяват и да могат да работят с разнообразни треньори. Аз персонално съм работил с над 25 разнообразни треньори по време на моята кариера. А и преди мен треньор в Левски бе Шопов, в този момент пък идва ред на Андрей Жеков да поеме щафетата.
 ЦСКА - Левски @@@

- Променят ли се задачите предвид на обстановката?
- Нe, задачите пред Левски постоянно са високи. Независимо от сложния старт продължаваме да се борим за победа във всеки мач и да се стремим към допустимо най-предни позиции в Суперлигата. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР