Бившият национален селекционер по футбол на Германия Берти Фогтс вярва,

...
Бившият национален селекционер по футбол на Германия Берти Фогтс вярва,
Коментари Харесай

Бивш селекционер на Германия отсече: Ситуацията не може да продължава така!

Бившият народен селекционер по футбол на Германия Берти Фогтс има вяра, че има потребност от промени и дейности в локалната футболна федерация, отвън търсенето на нов старши треньор на мъжкия внушителен тим.

" Нещо би трябвало незабавно да се направи. Ситуацията не може да продължава по този начин. Много неща отиват в неверна посока в централата. Само нов народен селекционер няма да е задоволителен ", съобщи 76-годишният Фогтс пред вестник Rheinische Post.
 Лотар Матеус прикани: Замер да заслужава да бъде селекционер на Германия
Лотар Матеус прикани: Замер да заслужава да бъде селекционер на Германия

" Напълно подготвен е "

Доскорошният старши треньор Ханзи Флик бе уволнен в неделя след срамната домакинска загуба с 1:4 от Япония, което наложи пускане на процеса по желание на нов селекционер, написа организация ДПА.

Фогтс, който бе отпред на тима от 1999-а до 1998 година и завоюва купата на Евро 1996, се изрече в интерес на умел ментор.

" Трябва ни умел човек за народен треньор. Някой, който може да въодушеви играчите и всички хора ", съобщи той.

Берти Фогтс уточни сегашния управител на Ливърпул Юрген Клоп и някогашния народен треньор и сегашен селекционер на Република Корея Юрген Клинсман за евентуални наследници на Флик с думите: " И двамата имат огъня и харизмата, нужни, с цел да възродим нашия футбол. "

Според него възможното предопределение на някогашния треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман, който е апетитен за любимец, е рисковано. Фогтс прикани и за включването на някогашни национални играчи в екипа: " Михаел Балак, Бастиан Швайнщайгер или Филип Лам сигурно биха създали разликата. "

Берти Фогтс вижда семейството на Европейското състезание през 2024 година като огромна опция за немския футбол. " Това е значим шампионат за нас, опция да изправим доста неща, които се объркаха в последните години. Трябва да създадем всичко, с цел да покажем на германците още веднъж какъв брой е хубав футболът ", разяснява той.

Директорът на националния отбор на Германия Руди Фьолер, селекционерът на 20-годишните Ханес Волф и асистентът му Сандро Вагнер ще водят тима в контролата против Франция тази вечер в Дортмунд.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР